Hogyan gyűlöljük Orbánt?

2018. szeptember 26. 21:58

Az emberek emlékeznek, és emiatt akár igazat is írhatnának, azt sem hinnék el nekik.

2018. szeptember 26. 21:58
Maczkó Ú. Róbert
Mozgástér

„Vádolják a kormányt az általánosítás bűnével, miközben hetekig élvezkedtek azon, hogy egy egri iskolában vizesek a falak, éreztetve, sőt kimondva: az oktatási infrastruktúra is romokban hever. Ha valaki fertőzést kap egy kórházban, akkor a kórházak életveszélyesek. És így tovább. A korrupció, milliárdok, helikopterek és kastélyok gyakori emlegetésével pedig a közönség irigységére akarnak apellálni. Jól láthatóan és vad élvezettel élnek mindazon eszközökkel, melyeket az ellenfélnek tulajdonítanak. Ez amúgy gyakori módszer, csak van egy kis bökkenő.

A bökkenő pedig az, hogy nem működik. Tudniillik nem csak az a politikai marketing szabálya, hogy egyszerű üzenetre van szükség, hanem az is, hogy azt el is kell hitetni a választókkal. Ami egyfelől technikai kérdés, kell hozzá pénz, paripa, fegyver, másfelől azonban – és ez a fontosabb – szükséges hozzá a célközönség ismerete is. Ha teljesen eltekintünk a moráltól, akkor is elgondolkodtató: miért nem hiszik el, amit hazudnak?

Esetükben az a probléma, hogy nem mérték fel, kik és mennyien hisznek nekik. Nem tudják megítélni (vagy nem akarják) hogy mekkora hitelvesztést szenvedtek el, nem most, mikor csak beszélnek, hanem akkor, mikor még cselekedhettek is. Tulajdonképpen a saját előítéleteik áldozatává váltak. Mélyen lenézve ugyanis a választókat úgy gondolták, hogy azok emlékezete rövid, és már rég elfeledték miket műveltek. Ez azonban, jól láthatóan tévedés. Az emberek emlékeznek, és emiatt akár igazat is írhatnának, azt sem hinnék el nekik. De hát nem ezt a módszert választották. Pedig a megoldás oly egyszerű: új munkához új férfi kell.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2018. szeptember 27. 23:12
Miért lenne hazugság? Az oktatásra és egészségügyre kevesebb pénz jut, mert a költségvetési hiányt ezzel akarják csökkenteni. Vagyis, miután csodák nincsenek, ezért mindkét állami szolgáltatás színvonala csökkent. Akkor miért hazugság az, ha eme szikár és unalmas tényt egy-két kirívó példával mutatnak be, ami a kevésbé érdeklődő átlagválasztó számára is meggyőző lehet?
kérdés
2018. szeptember 26. 22:23
Egysíkon igaz. A többin viszont érdemes elgondolkodni. Meddig lehet és szükséges meglovagolni azt a gebét, amit a széthullott emeszpések még mindig ostoroznak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!