Éhezők

2018. augusztus 27. 15:57

Ezek hát a migránsok történetei. A Helsinki Bizottság álláspontja szerint ezeket kéne a magyar hatóságoknak mérlegelni és eldönteni, igazak-e.

2018. augusztus 27. 15:57
Maczkó Ú. Róbert
Mozgástér

„Nem tudom megfigyelték-e, de a migránssimogató szervezetek – a szómágia jegyében – letettek az eleinte obligát »menekült« szó használatáról, tekintettel arra, hogy mára mindenkinek nyilvánvaló: nem menekültek adják az Európába tartó áradat döntő többségét. Helyette a »menedékkérőt« illik használni. Ez ugyan pontosan ugyanazt jelenti, hiszen menedéket az kér, aki menekül valami elől, ám ezt még nem használták el annyira, és áttételesebben hazugság.

Nézzük hát milyen panelekből is építkeznek az elmesélt történetek.

Kezdjük egy kivétellel. Az öt történetből négynek a főszereplői a vadregényes Afganisztánból érkeznek, a kivétel az IJ és KL betűkkel jelölt szíriai kurd testvérpár. Őket – elmondásuk szerint – katonának akarták besorozni, ez elől jöttek el. Ahogyan én tudom, a kurdok, Szíriában, Irakban, Törökországban és mindenütt a saját nemzeti függetlenségükért harcolnak, a kurd lányok-asszonyok éppen úgy, mint a férfiak. Azokat, akik elfutnak népük szabadságharca elől sok mindennek szokták nevezni, például dezertőrnek, árulónak, gyávának – menedékkérőnek nem.

A többi négy történet aztán meglepően hasonlít egymásra. Bennük sűrűn ismétlődnek a libsi könnymirigy masszírozó hívószavak, mint a »férjhez kényszerítés«, »erőszak«, »szexrabszolga«, »kiskorú«. Közös vonás, hogy nem jártak/járhattak iskolába, mi több, írástudatlanok. Hogy azután egy írástudatlan afgán szexrabszolga Iránban, honnan értesül arról, hogy létezik valahol egy Európa nevezetű kontinens, abban Németország, ahol szociális segélyt osztanak az állás nélküli, írástudatlan szexrabszolgáknak – erre a kérdésre nincs válasz. Aztán, végül meglepő, újszerű módon mindenütt ott vannak a szörnyű afgán nagybácsik, akik gyilkolnak, vérbosszulnak, unokahúgokat rabszolgának adnak el és más borzalmak is fűződnek a nevükhöz.

Ezek hát a migránsok történetei. A Helsinki Bizottság álláspontja szerint ezeket kéne a magyar hatóságoknak mérlegelni és eldönteni, igazak-e. Az ő álláspontjuk szerint kétség nem fér hozzájuk. Hogy a bíróság, vagy bárki, milyen bizonyítékok alapján, hogyan dönti el, erre a kérdésre úgyszintén nincs válasz. Nyilván repülőre ülnek, majd utána öszvérkaravánt bérelnek és elutaznak a megnevezett isten háta mögötti koszfészkekbe és ott majd kiderítik. Már ha le nem mészárolják őket az ideges helybéliek. Mert erre kötelezi őket a jog és az igazság, valamint a humanista morál. A másik lehetőség, hogy vagy elhiszik, vagy nem. Csak úgy. Én az utóbbi mellett vagyok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2018. augusztus 29. 11:37
Az ún. menedékkérők túlnyomó többsége potyázó. Ami meg a migráció támogatását illeti, erre szépen rá fog menni a jelenlegi európai politikai elit. A vak is látja, hogy ez a folyamat rossz, nagyon rossz, még a hipotetikus gazdasági előnyöket is így a legnehezebb kihasználni, hogy válogatás nélkül mindenkit beengednek, aki néger vagy arab, aztán majd kiválogatják azt, amelyik ért is valamihez. A migráció témáját nem a jobboldal tartja a felszínen, hanem az impotens baloldal, azzal, hogy egész egyszerűen nem hajlandó rendészeti kérdésként kezelni, csak ortopéd vinnyogás szinten. Még a radikálbalos sziget rendezvény idültjeiben is szemmel láthatóan dolgozik az elemi veszélyérzet, amikor a vérzőszívű újbalos agyhalottak látványosam megnyilvánulnak határőrizeti kérdésben.
Gombóc XVI. Artúr
2018. augusztus 28. 14:51
Nem. Nem így képzelem. Én úgy képzelem, hogy a tényleg rászorulók segítséget kapnak, az élősködőket meg elküldik a sunyiba. Ennyi.
Esvány
2018. augusztus 28. 09:53
Menekültek és terroristák: Egy jazidi lány, Ashwaq Ta'lo, akit az ISIS 2014-ben elrabolt, majd eladott rabszolgának, néhány hónap elteltével sikeresen megszökött és Németországba menekült, ahol tanulmányait folytatja. Itt legnagyobb megdöbbenésére kétszer is összefutott volt rabszolgatartójával, aki menekültként éli világát Stuttgartban. A lány hiába tett feljelentést a rendőrségen, csak széttárták a kezüket, hogy ők nem tudhatják, mi történt Irakban, s az Abu Humam nevű férfi is menekültként van Németországban. Végül a lány visszamenekült Irakba, az ISIS terrorista rabszolgatartó pedig vígan éli tovább gondtalan életét a német adófizetők pénzéből. https://www.thetimes.co.uk/article/yazidi-slave-girl-meets-isis-captor-in-german-street-wkj20m3fv http://www.dailymail.co.uk/news/article-6067379/Yazidi-former-sex-slave-came-face-face-ISIS-captor-German-street.html https://888.hu/article-a-kereszteny-rabszolgalany-stuttgartban-futott-ossze-az-iszlam-allam-emberkereskedojevel
Rugo
2018. augusztus 28. 08:00
Ki kell utasítani hazánkból a Helsinki Bizottságot. Bár szörnyű nemzetközi visszhangja lenne, menne az ajvékolás rendesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!