A liberális egyenlőség csapdái

2018. augusztus 26. 10:11

Azért kár koptatni a felsőoktatási intézmény padsorait, hogy diplomával a zsebben szólogassunk be Novák Katalinnak a Pride-on.

2018. augusztus 26. 10:11
Ambrus Csaba
Polgár Portál

„A liberális gondolkodók azért jelentenek veszélyt a társadalomra, mert az általuk meghirdetett egyenlőség valójában magát a korlátlan egyenlőtlenséget csempészi bele a hétköznapokba. Gondoljunk csak bele, hogy bizonyos sportágakban már a civilizáció hajnalán külön lettek választva a női és férfi egyesületek, pont annak érdekében, hogy a férfiak erőfölénye miatt ne részesüljenek mindennapos megalázásban a szebbik nem képviselői.

De mit is akarnak valójában ezek az emberek? A válasz egyszerű. Egyrészt ezek mind-mind politikai eszközök, melyekkel remekül lehet megbélyegezni közösségeket, de karaktergyilkosságok sorozatos elkövetéséhez is kiváló segédeszköznek bizonyulnak. Másrészt azért is lehet fontos a saját képükre formálni a világot, mert így hiányosságaikkal nem lógnak majd ki a sorból, nem látnánk, hogy a legtöbbjük harmincévesen sem képes önállóan háztartást vezetni, és mindennapos traumaként élik meg, ha a lakást konyhával is felszerelték, nemcsak cipőtartóval meg ruhásszekrénnyel. El akarják hitetni velünk, hogy a saját gyengeségeik az mindannyiunk problémája, és a kormány a hibás azért, mert a szüleiknek és a tanáraiknak nem sikerült legalább átlagembert faragni belőlük. Mintha az lenne a normális, hogy huszonévesen még azt találgatom a tükör előtt, hogy akkor én most férfi vagyok, vagy nő, esetleg »egyéb«.

A családalapítás az nem úgy működik, hogy a nászéjszaka hajnalán az ifjú pár közjegyző jelenlétében felosztja egymás között a háztartásban vállalandó szerepeket, normális embereknél ez magától alakul ki, nem kell ide sem a liberálisok segítsége, sem pedig az állam beavatkozása, legfeljebb visszaélések esetén. Az, hogy segítek a feleségemnek a takarításban, a főzésben, ő pedig felajánlja segítségét a kerítésfestésnél, az jóindulat kérdése, nem közpénzes egyetemen elsajátítható tudomány. Ahogy a nők fizetését sem az határozza meg, hogy a gazdasági miniszter hány ezer forintos ajándékkal lepi meg családtagjait nőnapon vagy anyák napján.

Az egyetemeknek nem kávéházi filozófusokkal kellene hozzájárulni a társadalom fejlődéséhez – tessék csak végigfutni a hiányszakmák listáján -, azért kár koptatni a felsőoktatási intézmény padsorait, hogy diplomával a zsebben szólogassunk be Novák Katalinnak a Pride-on. Éppen ellenkezőleg, a minél magasabb szinten elsajátított szakmaiságnak egyik elemi érdeke, hogy lehetőleg a mindenkori kormányok teljesítményétől függetlenül is képes legyen egy pályakezdő jövőt építeni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvánkeve
2018. augusztus 27. 18:06
A történelem során soha nem volt ennyi esély mint most pedagógus diplomával a zsebben Tirolban egy hotelszobát takarítani.
balbako_
2018. augusztus 26. 17:15
Egyáltalán elharapózott a felesleges "tudományok" beemelése a diplomások körébe. Ezeknek ismerete visszahülyíti a hallgatót az óvodai szintre. A társadalom nyakán élősködő agyalgók persze, hogy unatkoznak, mert agytekervényeiket annyira megkímélték "tanulmányaik" hogy ráérnek egész nap "kozmikus problémákon" agyalni mely problémák már nagycsoportos bölcsikben túlhaladottak.
Zsolt75
2018. augusztus 26. 14:32
Majd ha megtanulsz emberi módon kommunikálni, nem úgy, ahogy anyukád tanított, talán érdekelni fog a véleményed. Hümmm.
Pelso j.
2018. augusztus 26. 13:14
Igazad van, Csabi. Praktikusabb azért koptatni a felsőoktatási intézmény padsorait, hogy aztán az ember közpénzen tartva hülyítse a népet a pártlapban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!