Tud-e, akar-e szabadulni az új olasz kormány a maffiától?

2018. július 06. 15:44

A Lega sohasem állt olyan távol a maffiától.

2018. július 06. 15:44
Techet Péter
Azonnali

„A kemény rendpártisághoz természetesen illenek az ilyen szavak. Matteo Salvini pártja, ameddig még a nevében hordozta az északi jelzőt, előszeretettel tette a délolasz mentalitást felelőssé az ottani szervezett bűnözésért. Amióta azonban Salvini megnyitotta a Legát a déliek előtt is, többet is kellett mondani a maffiáról, mint hogy a  »déliek mind ilyenek«.

Mindazonáltal a Lega sohasem állt olyan távol a maffiától, ahogy azt szerette magáról hirdetni. 2012-ben a pártalapító Umberto Bossinak, aki a mai napig megvetéssel szokott csak nyilatkozni a délolaszokról, éppen azért kellett visszalépnie az elnöki posztról, mert több mint 5 millió eurónyi maffiapénz tisztára mosásában vett részt: a maffia által kezelt összegeket az akkor még Lega Nord néven futó párt Cipruson és Tanzániában próbálta meg befektetni és ezzel az eredetét elfedni. További több mint 40 millió eurót tüntetett el Bossi a Legához közelálló cégeken keresztül.

Az olasz Semmiségi Törvényszék – azaz a legfelsőbb bíróság – pár nappal ezelőtt kimondta, hogy a Lega 49 millió euróval károsította meg az olasz államot, így ennyit tartozik visszafizetni. Matteo Salvini »a demokrácia elleni támadásról« beszélt, mondván: egy tíz évvel ezelőtti ügy miatt, olyan pénzekért, amelyeket állítása szerint sohasem látott, óriási anyagi terhet rónának a bírák a pártjára.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. július 06. 22:56
GGGGGGGGGGGGGGÁÁÁÁÁÁÁÁÁgágá
igort
2018. július 06. 19:40
https://www.youtube.com/watch?v=71Gt46aX9Z4
balbako_
2018. július 06. 17:38
Ha a Soros maffiózóit kiebrudalják már nagyot léptek előre ezen az úton.
igort
2018. július 06. 17:31
miért akarna ?????? a hagyomány kötelez, marad a békés egymás mellett élés de hát ott jó kapitalizmus van, jó kapitalista demokrácia bírálja a nyugati média őket úgy mint a magyart??? dehogy, és miért? hát csak !!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!