A luxus migráns

2018. július 24. 20:03

A Luxus Migráns pedig sértődöttségében lemondta a német válogatottságot, elment méregdrága helyekre nyaralni, és hát meg is fogalmazódhatott benne a gondolat: ezek a német emberek a buták.

2018. július 24. 20:03
Fehér Zoltán
Figyelő

„Özil tökéletes példája a németországi bevándorló prototípusának, csak luxuskivitelben. Himnusz alatt csukott száj, Erdogan melletti nyílt kiállás, a munkamorál hullámzása. Csak Özil kebab helyett passzokat osztogat és internetkávézó helyett területet nyit a pályán.

De Özilben ugyanannyi közös van, mint a berlini Ahmedben és a hamburgi Yussufban. Az európai értékek és a német kultúra számukra csak egy eszköz, egy szükség rossz, amit később maguk alá fognak gyűrni.

A Luxus Migráns pedig sértődöttségében lemondta a német válogatottságot, elment méregdrága helyekre nyaralni, és hát meg is fogalmazódhatott benne a gondolat: ezek a német emberek a buták

Nos, ebben egyetértek a derék Mesuttal, ezek a német emberek tényleg ostobák. S ha Merkelen, Junckeren és Özilen múlik, akkor a fiam majd azt kérdezi: 

– Apa, ki az a szőke játékos a németeknél?

A Luxus Migráns pedig úgy fogja elengedni az integrációt, mint a hosszú szöktetést. Erőlködjön vele a német.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cságoly
2018. július 25. 07:38
A szerző személyesen ismeri Özilt, ezért ír ilyen magabiztosan a játékos német kultúrához való viszonyához. Lehet, hogy tévedek, de az igen silány minőségű és talán humorosnak szánt szöveg olvasása közben felrémlett, hogy a szerző mániákus sztereotípiáit beleerőlteti ebbe a témába, ami egyébként egyáltalán nem erről szól. Ha egy külhoni magyar, akár másod-, harmadgenerációs megtartja magyar identitását, arra büszkék vagyunk. Özil miért nem tehetne ugyanígy? Igen sok sportsikert szállított Németországnak. És nem értem, hogy mivel rombolná ő a német vagy európai vagy keresztény kultúrát.
Párttalan Vita
2018. július 25. 05:48
Már a Magyar Fociban is itt vannak a luxuxmigránsok, remélem Felcsúton is olvassák a Figyelőt. Ez veszélyes!
nagykutya
2018. július 24. 23:01
Az állandó Erdogán ellenes propagandisták most belekeverték Özilt a háborújukba. Özil mindkét kultúrában nőtt fől, és nem hajlandó egyik felé sem elkötelezni magát. Érthető, nem?
pemete jakab
2018. július 24. 20:55
"A Luxus Migráns pedig sértődöttségében lemondta a német válogatottságot, elment méregdrága helyekre nyaralni, és hát meg is fogalmazódhatott benne a gondolat: ezek a német emberek a buták." Ez milyen szint? Mert még újságíróinak is gyenge. Értem én, hogy rúgni akar a firkász a másikba, de azt akkor tegye színvonalasan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!