Nemzetbiztonsági kockázatok

2018. március 29. 07:40

A kötvényekkel ellenőrizetlenül beengedettek között nemzetbiztonsági kockázatot jelentő bűnözők is lehetnek.

2018. március 29. 07:40
Torkos Matild
Magyar Nemzet

„Még fel sem ocsúdtunk a Kósa miniszter által – közjegyző előtt – vagyonkezelésbe vett 1300 milliárdos kétes eredetű örökségről szóló hír élményéből, máris jöttek az állami korrupcióból származó elképesztő nagyságrendű pénzek extrém módszerekkel való külföldre juttatásáról szóló hírek, és most itt van az újabb botrányos ügy, ami a Rogán Antal (miniszter) nevéhez fűződő letelepedésikötvény-bizniszhez kapcsolódik. Kiderült, hogy olyan szír állampolgárságú embereknek sikerült letelepedést biztosítani, akik közül az egyik kötvényest azzal gyanúsítja az olasz bűnüldöző hatóság, hogy egy nemzetközi, pénzmosással foglalkozó bűnszervezet tagja; a másik szírt az Egyesült Államok illetékes hatósága a szíriai elnök egyik legfontosabb pénzembereként azonosította. Az előbb említett bűnözőt társaival együtt tavaly november végén elfogták a magyar terrorelhárítók, és mint kiderült, »kábítószer- és fegyverkereskedelemből, valamint illegális migrációhoz kapcsolódó bűncselekményekből származó nagy összegű készpénz tisztára mosásával foglalkoztak«.

Azt nem tudjuk, hogy a bűnbanda leleplezése és elfogása, illetve a letartóztatásuk költségei mennyibe kerülnek az adófizető polgároknak, de azt igen, hogy a letelepedési bizniszen a Rogán Antalhoz, illetve cimborájához, Habony Árpádhoz közel álló »üzletemberek« 150 milliárd forintnyi haszonra tettek szert, a pénz nagy része offshore cégek számláira került. Nem tudjuk, milyen veszélyes embereket engedtek be az országba csupán azért, mert nekik volt pénzük letelepedési kötvényre. Azt sem tudjuk, hogy a kötvényes »befektetők« némelyike milyen eredetű pénzekkel üzletel a hirtelen meggazdagodott holdudvari kegyencekkel. A kritikus sajtó és az ellenzék évek óta veri félre a vészharangot azzal, hogy a kötvényekkel ellenőrizetlenül beengedettek között nemzetbiztonsági kockázatot jelentő bűnözők is lehetnek, ám ezek a figyelmeztetések falra hányt borsónak bizonyultak. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ellenőrző tevékenységét a jobboldali képviselők akadályozzák, Németh Szilárddal az élen. Nem mennek el az ülésekre fideszesek, hogy a bizottság határozatképtelenség miatt ne hozhasson döntéseket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. március 31. 07:02
"A kötvényekkel ellenőrizetlenül beengedettek között nemzetbiztonsági kockázatot jelentő bűnözők is lehetnek." Simicska bácsi ha körül huggyoza a Magyar Nemzetet, akkor megszűnik a nemzetbiztonsági kockázat.
Kossuth
2018. március 30. 06:43
Torkos egy tipikus bértollnok, aki a megrendelő szája íze szerint ír. Gerincet ne keress nála, mert az nincs!
kérdés
2018. március 29. 22:28
No, a nzz is beszállt a választási kampányba.
terra
2018. március 29. 20:42
Torkos Matild valaha egy olyan oknyomozó újságíró volt, akit nagyon tiszteltem a kitartásáért, alaposságáért, tárgyilagosságáért és kiváló stílusáért. Amit most csinál az viszont szánalmas. Kár érte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!