Vereségre várva

2018. január 15. 14:31

Még szikrázik egyet-kettőt a sokszínű Magyarország, mielőtt ráborul a mindent menetoszlopba simító szemfedél.

2018. január 15. 14:31
Tóta W. Árpád
HVG

„Nem az első autoriter rendszer ez Magyarországon. Sosem lett jó vége; a legjobb végkifejlet a vértelen csőd volt. A legrosszabb a vesztes háború és a megszállás. Európa térképén végignézve látjuk, hogy okos és öntudatos népek hogyan állnak ellen a hasonló erőknek, és védik meg országukat köztársaságnak, olyan helynek, ahol nemcsak az uralkodó barátainak jár a boldogulás. Sőt: ahol az ellenfeleinek is jár.

Mi szokva vagyunk. Lehet, hogy ennyire egyszerű. Jobbakat gondolok alapvetően erről a népről, de minél keletebbre nézünk azon a térképen, annál nyilvánvalóbb, hogy vannak népek, kultúrák, társadalmak, amelyek nem képesek vagy kevésbé akarják lerázni magukról a zsarnokot.

Még szikrázik egyet-kettőt a sokszínű Magyarország, mielőtt ráborul a mindent menetoszlopba simító szemfedél. Még előbújnak exminiszterek, hogy ők akarnak valami mást, de annak rendje-módja szerint körberöhögik őket. Még felsír egy-egy ellenzéki politikus vagy civil, aztán estére elfárad és összeroppan. Még vannak hírek, legalább az interneten. Aztán nem lesz ez se már, elmegy a maradék is, de majd a Facebookon bekövetjük egymást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2018. január 16. 17:18
Jobban jársz, ha Godot-ra vársz! Mert ha a vereségre vársz, azt pontosan meg tudom neked mondani: Az Úr 2018.-évének, április havában annak a 08.-napján: TWÁ-t végkép eltörölni........
szekula
2018. január 16. 13:59
Halálmadár ValaGak pont hu.
Peter8811
2018. január 16. 09:50
Tiszta zsarnokság, ma sem kapok 500 millát adórajzfilmre és a kurva magyar nép nem akarja lerázni ezt a nem adó rajzfilmhez szokott diktatúrát. A diktatúra csak egy 1 milliárd Ft-os Modern diktatúra döntő mesék című rajzfilmmel dönthető meg.
kombinátor
2018. január 16. 09:04
te is kihunyhatnál már a szikrázásgatásod után
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!