Erőszaknál kevesebb, rossz szexnél több

2018. január 28. 14:37

A patriarchátus azt tanítja a nőknek, hogy tartózkodniuk kell az egyenes közlésektől.

2018. január 28. 14:37
Antoni Rita
Antoni Rita
Magyar Nemzet

„Csakhogy amikor szexről van szó, a nonverbális jelek is igen beszédesek tudnak lenni. Hogyan reagál a partner egy adott gesztusra? Közelebb húzódik? Aktívan jelzi, hogy élvezi a történteket? Úgy helyezkedik, hogy jobban hozzá lehessen férni? Megválik egy útban levő ruhadarabjától? Viszonozza a gesztust? Ezek arra utaló jelek, hogy megfelelő irányba mennek a dolgok, a partner jelen van, aktív és lelkes. De ha hátrébb húzódik? Feszült? Lefagy? Nem viszonozza az érintéseket, nem csinál semmit, nem közeledik semmilyen formában, esetleg csak a felszólításnak engedelmeskedik gépiesen? Kifejezéstelen az arca? Ilyenkor a partner nincs jelen, tehát le kell állni.

A tapasztalatlanság és a pornón szocializálódás nem kifogás mindenre, mert a partner reakcióiban ezeket az egyértelmű különbségeket csak az nem veszi észre, aki nem akarja. Ugyanilyen bonyolult a különbség a Me too mozgalomtól szintén nagyon féltett flörtölés és az agresszív nyomulás között: mutat a másik fél valamilyen formában fogadókészséget? Hogy egyszerűbb a nyilvánvalót zárójelbe tenni a saját kényelem és az önző kielégülés kedvéért? Ennyiben hibás Anseri, és ennyiben beszélhetünk többről, mint »rossz randiról«, aminek kimeneteléről adott esetben egyik fél sem tehet.

A patriarchátus azt tanítja a nőknek, hogy tartózkodniuk kell az egyenes közlésektől. Aztán ha jó kislányok, és tényleg tartózkodnak ettől, azt mondja nekik, mindaz, ami ennek a következménye – olyan történik velük, amit nem élveznek vagy nem akarnak –, az ő hibájuk: miért nem szóltak? Úgy gondolom, ez az, ami hiányzik az ügy eddigi elemzéseiből; többségük csak addig jut el, hogy a nők ne fogadják el a férfiak döntéseit, hiszen joguk van nemet mondani. Ez igaz, de beszélni kell arról is, hogy mi gátolja őket e joguk gyakorlásában, és mi a férfiak szerepe a változásban. Aziz Ansari valóban nem Weinstein-féle erőszaktevő – ám kevésbé rossznak lenni egy Weinsteinnél elég sovány teljesítmény. Jobban teszik a szövetségesi babérokra törő férfiak, ha a »feminista« öndefinícióval való menőzés helyett igyekeznek a gyakorlatban odafigyelni a nőkre, és életük minden pillanatában következetesnek lenni. Elvégre ahogy a feminizmus egyik alaptétele így szól: »Ami személyes, az politikai«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2018. február 08. 23:13
röviden: a nők nem szeretnek baszni
syphax
2018. február 08. 15:52
Kedves Rituka! Ehhez mitteccik szólani, hogyasszongya: "..„Ad 1. Azt sem tudtam, hogy ennek a politikai prostinak pártja van.” „Ad 2. A volt MSZP-s miniszter mostanáig a „Válasszunk! 2018”, azaz V18 egy olyan frissen alapított, új csoport tagja volt, mely olyan tagokból áll, akik különböző kormányokban tevékenykedtek, így jobboldali szereplői is vannak, mint Bod Péter Ákos és Mellár Tamás. Azt vállalták, hogy segítséget nyújtanak az ellenzéknek egy közös választási program kidolgozásában. Ehhez képest a hölgy most éppen az ellenzék szétverésén dolgozik.” Ezt Lévai Katalin Nasaosasszonyról írja az Önök hű elvtársa Juszt László Tovariscs. Nem kéne Őtet, mármint Katalin asszonyt MEGVÉDENIÖK amúgy szexuális zaklatás, vagy molesztálás ellen? Merugye: mindennek van határa, vagy nem? Merugye "nyomot hagyhat" az ilyesmi Lévai Katika szűzies lelkében, pedig előtte az élet....vagy mifene.
Peter8811
2018. február 08. 07:25
Rossz szex nincsen, csak kevés pia!
GMarci
2018. február 05. 15:06
Tanuljátok meg a férfiaktól az egyenes közléseket, akkor lesz értelme beszélgetni veletek. Amíg hazudoztok, meg mellébeszéltek, addig csak röhögünk rajtatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!