Ki a szívtelenebb: Merkel vagy Trump?

2017. december 20. 19:24

Merkel kettős mércéjénél csak az őt ellenőrizni hivatott sajtó kettős mércéje megdöbbentőbb.

2017. december 20. 19:24
Sztankóczy András
Válasz.hu

„Merkel ugyanis a mostani alkalomig nemhogy személyesen nem találkozott a sérültekkel vagy az elhunytak hozzátartozóival, de még egy telefonhívást, egy részvétnyilvánító egyenlevelet sem küldött nekik. Semmit. Ugyanarról a Merkelről beszélünk, aki annak idején meghatottan szelfizett együtt a szíriai menekültekkel, ami – ha óriási poltikai hibának bizonyult is –, emberileg teljesen érthető volt, hiszen azok az emberek tényleg borzalmas dolgokon mentek keresztül. De most visszanézve erre a gesztusra, mégis az tűnik fel, mintha saját polgárainak tragédiája nem indította volna meg ennyire.

Merkel kettős mércéjénél csak az őt ellenőrizni hivatott sajtó kettős mércéje megdöbbentőbb. A médiát ugyanis csaknem egy éven át, a hozzátartozók leveléig egyáltalán nem foglalkoztatta az egész ügy. Miközben mondjuk egy hónap nem tud eltelni anélkül, hogy az amerikai elnökre ne rontana rá a világsajtó egy-egy félresikerült kondoleálás kapcsán. Múlt hónapban azért kapott Donald Trump, mert egy ámokfutás utáni részvétnyilvánításnál elrontotta a városnevet. Októberben pedig abból lett világbotrány, ahogy az elnök egy afrikai bevetésen életét vesztett amerikai katona özvegyét hívta fel. Bár a beszámolók ellentmondásosak, annyit nyugodtan állíthatunk, hogy a beszélgetés tényleg nem sikerült túl fényesen. Trump ugyanis szükségesnek tartotta megemlíteni, hogy az elhunyt tudhatta, mire vállalkozik, amikor katonának állt. Ami ugyan igaz, de aligha ez volt a megfelelő alkalom ennek az igazságnak a kimondására. De mégis: Merkellel ellentétben Trump legalább felemelte a telefont, még ha hívásában nem is volt sok köszönet. Úgyhogy amikor legközelebb arról olvasunk, hogy  Trump egy minden empátia nélküli tahó, akkor gondoljunk arra, hogy ez ugyan vélhetőleg igaz, de csak az igazság egyik fele.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2018. január 06. 15:47
Az a szívtelen, aki meghívja a milliókat, de nem küld eléjük menekülthajót (a Wilhelm Gustloff-ot az oroszok 10.000 keletporosz menekülttel süllyesztették el 1945-ben). És különvonatot sem küld értük Görögországba, (ahogy a Kohl küldött 1989-ben Prágába).
makám
2018. január 04. 02:43
"emberileg teljesen érthető volt, hiszen azok az emberek tényleg borzalmas dolgokon mentek keresztül. " de kit érdekel?
illiberator
2017. december 29. 18:47
Angela M. = a halal angyala.
Senye Péter
2017. december 29. 16:45
Az amcsik Trumpra szavaztak, mert benne magukra ismertek. Merkel is olyan, mint a németek, akik az utóbbi háromnegyed évszázadban teljesen elbizonytalanodtak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!