Ötleteink nincsenek, figyeljük, mit akarnak a kínaiak

2017. november 26. 13:38

Ehhez képest persze elég átlátszó büszkeség azon izmozni kormányzati szinten, hogy a ceglédi szupermarketben ugyanolyan áfonyalekvárt árulnak-e, mint az innsbruckiban, de ez van.

2017. november 26. 13:38
Krajczár Gyula
168 Óra

„Nem akarom itt nagyon a kormányt elmarasztalni, általában így van ez az egész térségben, mi több, nemcsak akkor, amikor a kínaiak vannak a másik térfélen, hanem akkor is, ha a nyugatiak. Senki nem tervezte, hogy a nyugati autóipar kitartottja legyen a magyar gazdaság, meg még néhány itt a környéken. Az ő ötletük volt, mi csak legfeljebb jól összerugdostuk egymást egy kicsit a szomszédokkal a konkrét koncokért. Ehhez képest persze elég átlátszó büszkeség azon izmozni kormányzati szinten, hogy a ceglédi szupermarketben ugyanolyan áfonyalekvárt árulnak-e, mint az innsbruckiban, de ez van.

A kínaiak mindig közös győzelemről beszélnek, hogy olyan projektekbe kell belevágni, amelyekkel mindkét fél győzni fog. Igen ám, de nekik valójában a kettős győzelemből mindig csak az egyikről vannak pontos ismereteik. Tudják, hogy egy vasútvonal, egy gát, egy satöbbi miért lenne jó nekik, s feltételezik, hogy a másik meg azt tudja, az miért jó neki.

Az nem tűnik fel a kínaiaknak, hogy mindig mindent ők találnak ki, ami akkor is különös, ha tudjuk, hogy az ő összaktivitásukon belül csak porszem az egész Kelet-Közép-Európa Lengyelországostól és Romániástól együtt.

Na, ezt fogják megbeszélni, amíg mi nem mehetünk be a Belvárosba. Az ilyen együttműködési keretek sokszor arra is jók, hogy egyszer majd, az idők változtával olyan érdekek felismerésére és képviseletére is alkalmasak lehetnek, amelyekről korábban nem is álmodtak a felek. Ennek most nem sok jelét látom, de az biztos, hogy jelenleg minden érintett a saját érdekében állónak tartja, hogy mozogjon ez a gépezet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2017. november 27. 06:59
Irigy ellendrukker.
Negue
2017. november 26. 23:46
Krajczár! Gondolom nehezen sikerült kierőlködni ezt a kis írást, mert elég izzadtság szagúra sikeredett! Nem baj. Csak fizessenek érte, igaz? :)))
Volo
2017. november 26. 22:45
Te Gyuszi, ezért a szarért fizetnek is ott a túlsok óránál? Hihetetlen! Olvasom a förmedvényt, a szavak görögnek, de valami teljesen értelmetlen fikázáson kívül, más nem jön le... legfeljebb néhány tárgyi tévedés.... de... Áh nem érsz te annyit, hogy koptassam a billentyűket.
nyugalom
2017. november 26. 22:06
Az ajvekolo kreten!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!