Ünnep-rontás - Nem vagyunk vevők erre!

2017. október 30. 13:36

Ha mindig karácsony van, sosincs karácsony.

2017. október 30. 13:36
Lotte
Nőiszem

„Október közepe se volt még, odakinn legszebb arcát mutatta a vénasszonyok nyara. Befordulva a szupermarketbe azonban mintha egy fura ünnep-központ raktárában jártam volna: az egyik polcon faragni való dísztökök, mellette halottak napi mécsesek és művirágok sorakoznak, egy sorral odébb pedig Mikulás csokik olvadoznak a napsütésben szaloncukrok és karácsonyi díszek társaságában. Épp csak a húsvéti nyuszik hiányoznak a katyvaszból. Végtelenül szomorú és lehangoló látvány…

Milyen társadalom az, ahol annyira devalválódtak a nagy ünnepek, hogy a kereskedelem meg meri tenni, hogy meg se várja az egyik elmúltát, már odatolja elénk a következőket is? Pedig ha mindig karácsony van, sosincs karácsony, ugyebár… Ha az ünnepek rendje feloldódik a profitmaximalizáló gyorshajtásában és a vásárlás kényszerességében, nincs fókuszálás sem a halottainkra, sem Szent Miklós kedves ünnepére, de Jézus születésére és feltámadására sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. október 30. 17:39
A pénzhajhászás korát éljük. Beengedtük a multikat. multiként viselkednek. Őket a legmesszebbmenőkig hidegen hagyja az érzelmi életünk, őket a pénztárcánk érdekli. Amúgy: A most a polcokon lévő mikulásokat mikor gyárthatták? Mennyi szir-szar van bennük, hogy elálljanak december 5-ig?
tom hagen
2017. október 30. 14:08
helyes.
alex.leopardi
2017. október 30. 14:01
egyetértek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!