4+1 megállapítás az osztrák választásról

2017. október 16. 08:25

A mérsékelt baloldali pártok világszerte nehéz napokat élnek meg.

2017. október 16. 08:25
Fehér Zoltán
Figyelő

„1. Az osztrák kampány egyik legfontosabb témája a bevándorlás volt, ami nem a szociáldemokrata párt malmára hajtotta a vizet. Ugyan a kérlelhetetlen migránspárti kancellárt, Werner Faymannt korábban leváltották, de ez kevésnek bizonyult Kurz elutasító és kritikus álláspontjával szemben, amit a migránskérdésben képviselt.

2. A mérsékelt baloldali pártok világszerte nehéz napokat élnek meg, hagyományos szavazóbázisuk, a klasszikus munkásosztály csökkenő létszáma, valamint a bevándorlás kapcsán elfoglalt álláspontjuk miatt.

3. Az se tett túl jót a szociáldemokrata (SPÖ) jelöltjének, Christian Kernnek, hogy pártja leszerződtette a hírhedt Tal Silberstein politikai tanácsadót, akinek javaslatára ál Facebook-oldalakat hoztak létre Kurz lejáratásra. Csakhogy a stikli kiszivárgott.

4. Kurz fiatalos lendülete és egyszerű nyelvezete elnyerte a választók tetszését, ráadásul sikeresen formálta újjá saját képére a konzervatív pártot.

4+1-edik megállapítás: mint már oly sok országban, Ausztriában is egy megerősödött, nyíltan bevándorlásellenes (FPÖ) párt jutott be a parlamentbe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2017. október 16. 20:37
2. Na igen. A "mérsékelt baloldali pártoknak" szerintem lassan amellett kellene lobbyzniuk, hogy az ipari robotok is kaphassanak szavazati jogot a csökkenő lélekszámú munkásosztályt pótlandó. Ha dolgozni jók, miért ne szavazhatnának? Le a robotok rabszolgaként való kezelésével!
pollip
2017. október 16. 14:35
A + 2-ik megállapítás, hogy igazából a szocik nyertek, ha a szavazataikhoz hozzáadjuk a kb 20% tartózkodót:-))))))))))))))))
nyugalom
2017. október 16. 13:22
A libsi, szoci, zold egy torol fakad! Ki kee mulniuk.
C.Dömötör
2017. október 16. 10:18
Ezt most fedeztem fel, a Zsidó Világkongresszus az első előzetes következtetés után félórával(!), adta ki ezt a figyelemre méltó közleményt: ,,Der Jüdische Weltkongress hat nach den ersten Hochrechnungen von einem "besorgniserregenden Wahlergebnis" gesprochen. In einer Aussendung warnte der WJC eindringlich vor einer Regierungsbeteiligung der FPÖ, die "eine extremistische Partei sei, die Rassisten und Antisemiten begünstige und Gefühle gegen Minderheiten" schüre." A rövid magyar összefoglalás: Aggasztó választási eredmény. Óva int egy FPÖ kormányzási részvételtől. Az FPÖ szélsőséges, cinkosa a rasszistáknak és az antiszemitáknak, valamint érzelmeket kelt a kisebbségek ellen. Fújj, ezt én mondom. Ez ám az figyelmesség!! Rögtön szétküldték a világ minden égtája felé, de biztos, hogy senkit sem akarnak befolyásolni. Mert miért tennék? A WJC nem szól egy ország belügyeibe sem (kivéve az USA-t, de az más téma), csak figyelmeztet! Aranyosak, és éberek mint a cserkészek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!