Német integrációs miniszter: német kultúra nem létezik

2017. augusztus 30. 13:29

Megállapította, hogy olyan, mint német kultúra a nyelven túl egyszerűen nincs.

2017. augusztus 30. 13:29
Sztankóczy András
Heti Válasz

„A vihart a német kormány integrációért felelős tagja indította el. A török családban, de már Hamburgban született Aydan Özoguz 50 éves szocdem alelnök és parlamenti képviselő (a párt első török származású női vezetője) egy lapban elmélkedett a németekről és a beilleszkedésről. S megállapította, hogy olyan, mint német kultúra a nyelven túl egyszerűen nincs is. És mivel szerinte az egész német történelem legfőbb alakítója a bevándorlás meg a sokféleség, ezért nem kell félni a még több jövőbeni sokféleségtől. Ezután élcelődik még egy kicsit a német irányadó kultúrán (Leitkultur), mint elképzelésen, s bírálja azokat, akik parancsszóval akarnak németeket csinálni a bevándorlókból.

Különösen a német kultúra teljes megkérdőjelezése verte ki a biztosítékot a német nacionalista AfD-nél, amelynek az egyik listavezetője meglehetősen durván utasította helyre Özoguzt, akit szerinte mint hulladékot vissza kéne vinni Törökországba. Ezen a kifejezésen viszont az összes többi német párt háborodott fel. Azóta is osztják egymást, nem túl színvonalasan, úgyhogy ebbe ne is nagyon menjünk bele, inkább vessünk egy pillantást Özoguzra és családjára, mert abból sokkal érdekesebb képet kaphatunk németségről és beilleszkedésről, mint a szópárbajt figyelve.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2017. augusztus 31. 00:23
A német először nagy kultúra volt. Aztán gyilkos kultúra. És az utolsó fázis: öngyilkos kultúra letek
Akitlosz
2017. augusztus 30. 20:05
Sajnos van benne valami. Németország egyetlen nemzeti ünnepe a német egység napja, az NDK annektálásának az emlékére. Az igen igen hosszú történelmükből csak ennyi ünneplendőt találtak. Ez tényleg nem a nagy kultúra jele.
patkánynak sem nevezhető férgek
2017. augusztus 30. 17:21
Gondoljunk bele, hogy milyen hörgés és acsarkodás lenne, ha egy jobboldali azt merné állítani, hogy az araboknak vagy négereknek nincs kultúrájuk... :D Akkor mindenki nácizna és tiltakozna, de ez így tök PC. Hányok.
Megtalálta
2017. augusztus 30. 17:05
"S megállapította, hogy olyan, mint német kultúra a nyelven túl egyszerűen nincs is. És mivel szerinte az egész német történelem legfőbb alakítója a bevándorlás meg a sokféleség, ezért nem kell félni a még több jövőbeni sokféleségtől." Ehhez azért pofa kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!