Savanyú az egri szőlő

2017. augusztus 14. 07:16

Még ki sem keseregték magukat a sikeres vizes világbajnokság fölött érzett csalódásukban a kárörvendésre szakosodott ellenzéki ultrák, máris itt az újabb pofon.

2017. augusztus 14. 07:16
Pilhál György
Magyar Idők

„Még ki sem keseregték magukat a sikeres vizes világbajnokság fölött érzett csalódásukban a kárörvendésre szakosodott ellenzéki ultrák, máris itt az újabb pofon.

Pénteken Mónus József hagyományőrző íjász az egri vár egyik bástyájáról célba vette és eltalálta (többször is) a Dobó téren felállított szimbolikus célpontot, egy »török« ostromágyút. A kesergő ellendrukkereket nemcsak az esemény nemzeti motívumai bosszantották, azt is zokon vették, hogy a produkciót a térség fideszes országgyűlési képviselője, Nyitrai Zsolt is támogatta.

A huhogók először az esemény technikai aggályosságaival próbáltak operálni. Anyaorgánumuk, a Népszava előzetesen a város lakosságát veszélyeztető attrakciónak nevezte Mónus fellépését. Riporterük egyetlen ujjongó, büszke magyarral sem találkozott a városban, annál több ijedt aggodalmaskodóról számolt be »az ügyre rálátó forrásának« segítségével«. »A város józanabb erőit a hideg rázza ki a mutatványtól – rémüldözött a szerző –, ostobaságnak és veszélyesnek tartják.« Később – már a tomboló siker után – meg azt próbálta bizonygatni a lap, hogy Mónus József teljesítménye »nem is számít akkora szakmai bravúrnak«, számos hazai íjász meg tudta volna csinálni. (Mónus 2010-ben egy 1226 óta fennálló mongol rekordot döntött meg: 508,74 méterre lőtte a nyílvesszőjét, majd világcsúccsal győzött a török nyílt bajnokságon.)

Érezve, hogy talán ez is elég gyengécske szöveg, pitiánerék a lebonyolítás költségeiről kezdtek el érdeklődni (lélegeztetőgép-effektus): mennyibe került a szalmabálák odahordása, le- és fölemelése, visszaszállítása, illetve a Dobó tér körbekerítése? Majd amikor eltanácsolták őket (csakis közérdekű adatkérés esetén, biztosított határidőn belül közölnek adatokat), nyomban jelezték: azonnal benyújtják a kérelmet. Már az egri szőlő is savanyú…”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulakman
2017. augusztus 14. 18:55
Na lenyugszik mindenki p-be, mert a családom Dobó ága az egri várvédő egyik ideszakadt ágából ágazik le , hogy stílszerű legyek , Mónus Jóska személyes jó ismerősöm , aki fel tudja húzni az íját, annak álljuk egy napi italát!
Conduct
2017. augusztus 14. 12:29
Cirkuszt a népnek!De hol a kenyér?
Conduct
2017. augusztus 14. 12:24
Gyuri,a talpnyalás +áfa nem sportteljesítmény.
csuka
2017. augusztus 14. 12:12
Mit lop(ott) ma a Kedves maffiózó vajda és bandája?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!