Magyar Bourbonok

2017. augusztus 25. 17:50

Ha a Jobbik ezen a platformon sikeresen építkezik a Fidesszel szemben, akkor a baloldalra többé nincs szükség.

2017. augusztus 25. 17:50
Lakner Zoltán
Lakner Zoltán
168 Óra

„A probléma mindössze annyi, hogy nem tudjuk, mi az a közjogi rendszer, amiben a demokrata ellenzék és a Jobbik ki tudna egyezni egymással; nem tudjuk, hogy a Jobbik, ha győzne, nem viselkedne-e ugyanúgy, mint a Fidesz; nem tudjuk, ha a kormánytöbbséghez szükséges lenne, a Jobbik koalícióra lépne-e a Fidesszel; nem tudjuk, az egyéni kerületi átszavazásra sarkallt demokrata választók egy része nem maradna-e ott a Jobbik táborában.

A Jobbik amúgy is azon dolgozik, hogy a nacionalizmus, az újraelosztási követelések és a kirekesztés hármas programjával új politikai centrumot teremtsen. Ha a Jobbik ezen a platformon sikeresen építkezik a Fidesszel szemben, akkor a baloldalra többé nincs szükség. Nem is elsősorban a múltja miatt, vagy mert a vezetői hiteltelenek, hanem strukturális okból: más töltené be a szociális elégedetlenség megfogalmazójának szerepét, csak éppen hierarchikus társadalomképpel és tekintélyelvűséggel kombinálva.

Nem véletlen, hogy a Jobbik nem beszél összefogásról. A baloldalnak 2010 után azáltal kellett volna elbillentenie a centrális erőteret, hogy magához vonzza a Jobbik táborába vándorló elégedetleneket és a passzivitásba menekülő szavazók százezreit. A Jobbik legyőzése lett volna a Fidesz legyőzésének előszobája.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. augusztus 27. 21:26
.
vizesnyolcas
2017. augusztus 27. 17:38
A nem szemlézett részben található egy valamennyire értelmes mondat - mármint azoknak szólóan, akik az Orbánt szeretnék leváltani: "Hibás a logikai sorrend, miszerint Orbán távozása után majd kitaláljuk, mit hozzon a jövő. Ellenkezőleg, egy élhetőbb jövő ígérete az, ami reményt adhatna a választóknak arra, hogy vegyék a fáradtságot és a bátorságot kiakolbólítani Orbánt."
Leszart Rittberger
2017. augusztus 27. 11:03
2009-ben az EP választáson a baloldal felszámolódott ÉK-Magyarországon és a jobbik berobbant a politikába.... Eltelt nyolc év és jövőre választások lesznek és ilyenkor időnként abbamarad az értelmiségi pózőrködés és próbálnak a választók felé kacsintgatni, akiket még a fidesz kormánynál is jobban szeretnének leváltani. Szóval . ha a fidesz és a jobbik tábora egyszerre nő, miközben a baloldal stagnál, vagy csökken, akkor vajon honnan szerzi a választói döntő többségét a jobbik ??? Jóreggelt köcsögök !
Volo
2017. augusztus 26. 13:44
Megvagytok zavarodva, nem tudtok ti semmit! A Ballik( néhai Jobbik!) viszi el a szavazóitokat, lévén, a szélsőjobb és a bal, az egy tőről fakad, lám,ma a jobbikos portálokat olvasva, mintha a Népszavát olvasná az ember, s mint kiderült a baloldaliság, Horn Gyulával meghalt Magyarországon, Így semmilyen identitása nincs a magát baloldalnak, nevező társaságnak. Így hitelessége sincs. Lám Gyurcsány rájött, hamarabb, nem véletlen,hogy nem is nevezi magukat baloldali pártnak, mert tudja senki nem hinné el. Az összes többi a ki kivel... értelmetlen, céltalan, agyforgatás...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!