Olyan pofont adott a Jobbiknak Tóta W. Árpád, hogy az neki is fájhat

2017. augusztus 17. 06:54

Tóta W. Árpád a jelek szerint a választói cenzus bevezetését éppannyira véresen komolyan gondolta, mint annak 14 évvel későbbi bírálatát is.

2017. augusztus 17. 06:54
Koncz Tamás
Magyar Nemzet

„Tóta W. Árpád cikke karcos, de egyértelmű kiállás lett volna a választójogi cenzussal és a Jobbikkal szemben – csakhogy az internet és főként a kommentelők nem felejtenek. Egy hozzászóló rögtön emlékeztetett is Tóta W. 14 évvel ezelőtt megjelent, Anyád napja című cikkére, amiben az újságíró, ha lehet, a mostaninál is keményebb stílusban foglalt állást – az értelmiségi választói cenzus mellett. »Mi sem egyszerűbb ennél: meg kell vonni a választójogot az ország legbutább öt vagy tíz százalékától. Nem lehet elégszer elmondani: a demokrácia, a teljes, válogatás nélküli választójog túlhaladott berendezkedés.«

»Kerül amibe kerül, nem lehet elégszer hangoztatni: be kell vezetni az értelmi-tájékozottsági cenzust. Teszteljük a tisztelt polgárt, mielőtt kezébe adjuk a döntést; ugyan mondja már el, mint micsoda próbál ő most beleszólni Magyarország ügyeibe. Csak néhány egyszerű kérdés államformáról, történelemről, földrajzról – aztán elégséges fölött mehet szavazni, a legjobbak még szorzót is kaphatnak. Mert hadd érjen már többet annak a szavazata, aki nem az ingyenkonzervért és az ingyendemagógiáért jött voksolni.«

»S ha majd az elmoszatosodott agyú alkoholbetegekkel nem kell számolnia egyik pártnak sem, ha nem lehet belőlük spontán rohamosztagot szervezni, ha az ő szimpátiájukért nem jár pont a játékban, és ha nem érezhetik úgy, hogy kíváncsi rájuk az ország – na akkor lehet elkezdeni a társadalmi párbeszédet« – írta még 2003-ban a szerző.

Viccre utaló kitétel nincs a szövegben, sehol egy árva kacsintós szmájli. Tóta W. Árpád a jelek szerint a választói cenzus bevezetését éppannyira véresen komolyan gondolta, mint annak 14 évvel későbbi bírálatát is. Az újságíró véleménye persze idővel változhat, de szerencsésebb, ha a teljes pálfordulásra ő maga hívja fel az olvasók figyelmét – és nem fordítva történik a szembesítés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. augusztus 18. 14:17
Hát változott a véleménye. Én csak a szőke, kékszemű, mellben erősnek mondható, nőnemű embereknek adnám meg a szavazati jogot, ha pontosan 25 évesek, két hónaposak és öt naposak. Ez remélem nem kirekesztő.
Peter8811
2017. augusztus 18. 07:38
Tota W-t megbolondította az 500 milla amit az adórajzfilmre kapott. Előtte is hülye volt de a pénz betette neki a kaput.
balbako_
2017. augusztus 18. 05:29
Tóta a balliberális újságírás állatorvosi beteg lova. Buta, goromba, következetlen, gyűlölködő. Mindig a gazda szavára hörög és acsarkodik az nem szempont náluk, hogy következetes is legyen.
Akitlosz
2017. augusztus 17. 22:13
A politikában nem az számít, hogy mit mond, hanem az, hogy ki mondja. Tehát sohasem a javaslat tartalma a döntő, hanem az, hogy ki veti fel azt. Kb. ennyi a magyarázata a "pálfordulásnak".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!