Kik ne szavazhassanak a 2018-as parlamenti választáson?

2017. augusztus 04. 09:09

De ha már korlátozások, akkor én például az iróniacenzust vezetnék be, az nagyon durva szűrő lenne, bár egy Facebook-álhír-cenzus talán még látványosabban ritkítaná meg a választói névsort.

2017. augusztus 04. 09:09
Dévényi István
Heti Válasz

„Szóval van itt feladat bőven, tessék, a kreatív törvényalkotói feladat, hogy mit is lehet tenni a választások tisztaságáért.

Na, meg adott a jó öreg, demokratikus út is, tudom, az olyan ortodox, meg dögunalom, de például kizárás helyet akár meg is lehetne szólítani ezeket az embereket. Lehet olyan pártprogramot alkotni, ami nekik, rajtuk segít, aztán ezt eljuttatni hozzájuk, elmagyarázni nekik. Mert amíg annyit éreznek az erős, európai Magyarországból, hogy tök mindegy, ki van hatalmon, »ott lent« pont ugyanolyan szar az élet, addig miért ne adnák el a voksukat néhány forintért?

De ha már korlátozások, akkor én például az iróniacenzust vezetnék be, az nagyon durva szűrő lenne, bár egy Facebook-álhír-cenzus talán még látványosabban ritkítaná meg a választói névsort.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
totyalaci
2017. augusztus 04. 20:01
Kedves István! Nagy kedvencem vagy az MNO-ban meg a Hírtvben is., ezért nem értem, hogy nem érted. Ez a census éppen azok "ellen" volna,akik szubjektíve nem tudhatnak értelmes döntést hozni.Ilyenek nagy számban vannak a fityesz"szavazói" között, akiket nagy eséllyel kilóra megvettek. Javaslom, nézz körül a szavazások idején egyes települések egyes vidékein. Ettől még az is igaz lehet, hogy lehetnek, vannak olyanok, főleg az idősebb korosztályból, akik 4 elemivel is értelmesebb döntést hoznak,mint némely diplomás
zakar zoltán béla
2017. augusztus 04. 12:45
S'lé kötöttfogott embere...
KannibálTatárÚr
2017. augusztus 04. 11:45
Nem először írom: ne a választói jogot kössük feltételekhez, hanem a választhatóságot. Rossz nézni és hallgatni, hogy milyen butaságokat beszélnek egyes választottjaink. A pártokban ma többnyire olyan munkakerülők vannak, akik az igazi kapitalizmusban a bűnözésből , a szervezett bűnözésből éltek volna. Ma pártot alakítanak és milliókat kaszíroznak a kapott szavazatokért. Nem a közösség érdekei szerint POLITIZÁLNAK, hanem érdekszövetséget alkotnak, hogy munka nélkül jussanak megélhetéshez. Duró Dóra még nem dolgozott életében. Vona változtatta a munkahelyeit. Vsz. nem felelt meg sehol. Fegyőr még nem dolgozott, de az országot akarja vezetni. Ezekre bizony az analfabéták is ráfizetnek.
Mich
2017. augusztus 04. 11:33
Dévényi, akkor mégsem értesz egyet a nácik bajtársaiddal...?! Megmondtad ezt a közös Gazdátoknak is...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!