Az ellenzéki pártok válsága és az egyetlen megoldás

2017. július 11. 12:09

Ezért minden ellenzékinek – minden egyebet félretéve, ha tetszik: az orrát befogva – a Magyar Szocialista Pártra kell szavaznia, különösen, ha látja, hogy Botka László ígéretével összhangban a pártot megtisztítják a Fidesz-kollaboráció híveitől és gyakorlatától.

2017. július 11. 12:09
Tamás Gáspár Miklós
HVG

„Ezért minden ellenzékinek – minden egyebet félretéve, ha tetszik: az orrát befogva – a Magyar Szocialista Pártra kell szavaznia, különösen, ha látja, hogy Botka László ígéretével összhangban a pártot megtisztítják a Fidesz-kollaboráció híveitől és gyakorlatától.

Amennyiben önzésből vagy rövidlátásból a kisebb ellenzéki pártok nem hozzák meg ezt a haza üdvével összehasonlítva igazán csekély áldozatot, és nem mondanak le az indulásról 2018-ban, akkor szavazóiknak kell cselekedniük: őszinte sajnálattal ugyan, de evvel az egyetlen alkalommal nem a hozzájuk legközelebbi pártra kell szavazniuk, hanem a Magyar Szocialista Pártra. (Magától értetődik, hogy van olyan ellenzéki párt is – a baloldali Párbeszéd például ilyen – , amelyről sokan mondják, hogy tehetséges fiatal politikusainak lenne helyük az MSZP képviselőjelöltjei között; ha ezt a felek óhajtják.)

Meglehetősen közömbös ebben a vészhelyzetben, hogy én vagy mások mit gondolunk az MSZP minőségéről, gondolatairól, személyzetéről, szövetségeseiről és erkölcseiről. Mivel se a bukásra ítélt »összefogásnak«, se más ellenzéki pártnak nincs az MSZP-ével összemérhető esélye, ez az egyetlen lehetőség.

Mindent meg kell tennünk azért, hogy Orbán Viktor ne legyen többé miniszterelnök.

Mert ennek már fele se tréfa.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2017. július 12. 07:02
Mesés titkos MSZP-s vagyonok Ausztriában. Jól gyanítottuk valahol csak van az sok milliárd amivel az mszp-szdsz 2002-2010 évek hiányával nem tud elszámolni. Ne csodálkozunk mszps mindegyike osztrákokhoz szökött a törvény elől, Princz , Kulcsár , Bajnai , Demyzki mindegyikhez valami formában pénz kötődik még hozzá nagy. Az elmúlt napok eseményei nyomán nyugodtan kijelenthető, hogy egyes MSZP-s politikusok előszeretettel rejtegetik mesés titkos vagyontárgyaikat a sógoroknál. Ez igaz a most lebukott Czeglédy Csabára és tökéletesen igaz a 2014 elején lebukott Simon Gábor esetén is. Az osztrák kapcsolaton kívül mindkét politikusban közös vonás, hogy feltételezhetően azért rejtegették ezeket a vagyonokat külföldön, mivel nem tisztességes, nem becsületes úton szerezték meg. A múlt héten értesülhettünk arról, hogy egy ausztriai titkos széfben, amely Czeglédy Csaba tulajdonában volt, 1 kilogramm értékben aranytömböket foglaltak le, közel 11 millió forint értékben. Nagyon úgy tűnik az újabb ügy kapcsán, hogy az MSZP-ben kialakult egy szokás a pártpénzek, illetve a piszkos kampánypénzek tárolására, amelynek lényege a pénzek külföldön történő elrejtése ausztriai számlákon, illetve titkos széfekben. A múlt héten értesülhettünk arról, hogy egy ausztriai titkos széfben, amely Czeglédy Csaba tulajdonában volt, 1 kilogramm értékben aranytömböket foglaltak le, közel 11 millió forint értékben. Nagyon úgy tűnik az újabb ügy kapcsán, hogy az MSZP-ben kialakult egy szokás a pártpénzek, illetve a piszkos kampánypénzek tárolására, amelynek lényege a pénzek külföldön történő elrejtése ausztriai számlákon, illetve titkos széfekben. Ahogy Czeglédy esetén úgy Simon Gábor kapcsán se képes egyértelmű magyarázatot adni az MSZP és a DK arra az egyszerű kérdésre közel 3 év távlatából, hogy az a több száz millió forint, amelyet titkos osztrák bankszámláján tárolt az MSZP egykori elnökhelyettese, volt XVIII.kerületi elnöke az valójában milyen pénz is, kinek a pénze és mi szükség volt azt eltitkolni. Az MSZP és a DK mindkét ügy kapcsán magyarázattal tartozik az embereknek, hogy Czeglédytől és Simontól milyen kampánypénzek áramlottak a pártokba és milyen forrásból? Hány olyan baloldali politikus van még, akik titkos számlákon vagy széfekben különböző mesés vagyontárgyakat vagy pénzeket rejtegetnek? Ideje lenne, hogy a szocialisták és a gyurcsányisták bujkálás helyett végre szembe néznének a valósággal, álljanak ki a nyilvánosság elé és válaszoljanak az embereket foglalkoztató kérdésekre. Az embereknek igenis joguk van tudni milyen forrásból származnak ezek a vagyonok és hogyan jutottak hozzá a lebukott személyek. Amíg ez nem történik meg, addig joggal feltételezhető, hogy hallgatásukkal az MSZP és a DK azért mentegeti ezeket a személyeket, mert nyakig benne vannak, mind a Czeglédy-ügyben, mind a Simon-ügyben. http://ballator18ker.blogstar.hu/2017/07/11/meses-titkos-mszp-s-vagyonok-ausztriaban/40180/
Harangláb
2017. július 11. 23:48
...Na, bazdmeg, a múltkor a választások bojkottjára szólított fel, most meg homlokegyenest...?!...Ez már a marxizmus-szenilizmus??! :D
Morgen
2017. július 11. 20:25
Oszt, ha valaki nem szavaz az MSZP-re, akkor nem Rolex-órát? Milyen kormányzás lenne az, amit Botka vezetne?
péterx
2017. július 11. 20:20
És Fegyenc mit szól az ötlethez , TGM ? Netán DK variációban képzelné el ugyanezt ? És az összes többi balos párt is a maga szólójában , ugye ?...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!