El a kezekkel a 11 hetes nyári szünettől!

2017. június 20. 16:11

Iskolapadba ültetni olcsó és könnyű megoldás. A XXI. századi ember egyik legnagyobb kérése, hogy mit kezd a szabadságával. Ami nagy felelősség. A legjobb gyakorlati terep a hosszú nyári szünet.

2017. június 20. 16:11
Borbás Barna
Válasz.hu

„Mondok néhány szempontot, amiért a két és fél hónap aranyat ér:

– Nagyon sokan ebben a 11 hétben (vagy: annak egy részében) keresik meg azt a zsebpénzt, amiből utána hónapokig élnek, tanulnak (diák- és idénymunka, camp leaders-ezés és más külföldi lehetőségek).

– Önkéntesek és autodidakta-hajlamúak aranybányája: 11 hétből hármat-négyet is el lehet lőni valamilyen cél, önkéntes munka érdekében, hiszen még mindig marad mellette idő pihenni, utazni. (Lényegesen rövidebb nyári szünetnél annak idején én sem tudtam volna 12 napos táborokat szervezni önkéntesként.)

– Alkalmas idő nyelvtanulásra, „terepen”: két és fél hónapból egyet rá lehet szánni külföldi munkára, nyelvtanulásra.

– Ha valami, akkor a szabadidő (más szóval: szabadság) eltöltése, hasznosítása aztán tényleg nevelő hatású. Iskolapadba ültetni olcsó és könnyű megoldás. A XXI. századi ember egyik legnagyobb kérése, hogy mit kezd a szabadságával. Ami nagy felelősség. A legjobb gyakorlati terep a hosszú nyári szünet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2017. június 20. 23:17
"A legjobb gyakorlati terep a hosszú nyári szünet." Meg kell hosszabbítani 52 hétre.
lightning protection
2017. június 20. 20:43
Most sincs a szakgimnáziumokban (régi megnevezés szakközépiskola) illetve a szakiskolákban 11 hetes nyári szünet, mert bizonyos évfolyamokon összefüggő nyári gyakorlatot kell teljesíteni. Ezek időtartama évfolyamonként 3-4 hét körül mozog. Ha értelmes munkát tudnak adni a diáknak kifejezetten hasznos tud lenni.
BőröndÖdön
2017. június 20. 20:16
Bezzegisztán már csak ilyen...
Mutimi
2017. június 20. 19:21
Tök jó. Mennyi mindent lehet csinálni. 16 évesen tényleg. A gond a hétévessel van. Meg az éves szabival.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!