Tripla jobbhorog vagy balegyenes, esélyek és tétek a francia elnökválasztás első fordulójában

2017. április 23. 13:19

Még jobboldali perspektívából sem tűnik jó ötletnek Fillon továbbjutása.

2017. április 23. 13:19
Dobsi Viktória
Kettős Mérce

„Miért is érdemes tehát drukkolni vasárnap? A magas részvételért mindenképp: bárkire szavaznak a polgárok, egy ilyen kiélezett helyzetben különösen fontos, hogy a lehető legtöbben részt vegyenek a döntésben. Bár utaltunk rá, hogy minden opció jövőképe bizonytalan, de nyilván jó lenne, ha Marine Le Pen minél alacsonyabb eredményt érne el, mert az ő személye a mindennapokban a rasszizmust és kirekesztést legitimálja.

Még jobboldali perspektívából sem tűnik jó ötletnek Fillon továbbjutása: egy olyan elnök, akiről tudható, hogy korrupt, hazug és saját érdekében kész a sajtót és az igazságszolgáltatást is betámadni, veszélyes az egész társadalomra és a demokratikus berendezkedésre. Emmanuel Macron győzelme felgyorsíthatja a szocialista párt dekompozícióját, és korántsem biztos, hogy politikai stabilitást hoz. Baloldali nézőpontból pedig nyilván Mélenchon jó helyezéséért lehet szurkolni, a fent részletezett fenntartásokkal, és fontos lesz az is, összesen mennyi választót tudnak maguk mögé állítani a baloldali jelöltek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. április 23. 18:55
"Dobsi Viktória Kettős Mérce Még jobboldali perspektívából" A Kettős Mérce mint jobboldali perspektíva? Ez most valami vicc?
1120
2017. április 23. 18:52
"...de nyilván jó lenne, ha Marine Le Pen minél alacsonyabb eredményt érne el, mert az ő személye a mindennapokban a rasszizmust és kirekesztést legitimálja." Köszönjük, Emese! :)
Dénia
2017. április 23. 18:36
Hány éves ez a Dobsi Viktória? 14?
Csigorin
2017. április 23. 15:42
Jaja, jobboldalikent oruljek Macronnak es ne oruljek Fillonnak vagy Le Pennek. Aha. Max az olyan aljobboldaliak gondolkodnak igy, mint a vegtelenul hiteles jobboldali Bokros :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!