A nők hatalma és felelőssége

2017. március 09. 10:26

A férfi-nő kapcsolatok milyensége alapjaiban határozza meg életünket.

2017. március 09. 10:26
Lotte
Nőiszem blog

„A férfi-nő kapcsolatok milyensége alapjaiban határozza meg életünket. Ha van bennünk tartás, ha nőiségünket értékként éljük meg, az oly sokat hiányolt kölcsönös tisztelet és megbecsülés vágyott megtapasztalása is lehetséges. Ha lányok és fiúk ennek mentén kapaszkodnak össze, kapcsolatuk erősebb lesz, önértékelésük stabilabb, s ebből a társadalomra nézve is megannyi pozitív következmény fakad: kevesebb válás, több gyermek, összetartóbb családok, közösségek.

Anyaként ugyancsak kitüntetett helyzetben vagyunk: gyermekünk test a testünkből, a fogantatástól olyan kötelék jön létre anya és gyermeke között, melyet az apák hiába is vágynának. Ebből a természetből adódó helyzetből fakad különös felelősségünk is, mégpedig az elszakíthatatlan lelki köldökzsinóron folyó táplálással: gyermekeink lelki fejlődése, szociális nevelése kapcsán. A mi gyermekeinket nem a radikalizálódástól, sokkal inkább az önzéstől, a felelősségvállalás hárításától és a nihilizmustól kell féltenünk. Ha a feltétlen szeretet mellett világos határokat is szabunk számukra, ha megtanítjuk őket, hogyan különböztessék meg a jót a rossztól, már többet tettünk, mint sok tudós vagy politikus együttvéve.

Egy társadalomról sokat elmond, hogy milyenek annak nő tagjai – az elvárt tisztelet és a női szerepek indokolt megbecsülése mellett, ezért a Nőnap kapcsán saját felelősségünkről is érdemes gondolkodni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
quiet
2017. március 09. 13:02
A feministákkal az a baj, ami Lutherrel... Az emberi visszaélések miatt megkérdőjelezik az isteni rendező elveket is..
Berecskereki
2017. március 09. 12:25
Elolvastam a teljes írást és mindenkinek ajánlom elolvasásra. A felvetésekkel, megfogalmazásokkal egyetértek és meg fogom vásárolni Az elkendőzött veszély címmel megjelent könyvét. Ugyancsak javaslom meghallgatni a http://www.hirado.hu/2017/03/04/zana-ramadani-a-muszlim-nok-is-felelosek-a-sajat-sorsukert/ linken lévő riportot.
Bayo
2017. március 09. 11:13
"...gyermekünk test a testünkből, a fogantatástól olyan kötelék jön létre anya és gyermeke között, melyet az apák hiába is vágynának..." Ebből a természetből adódó helyzetből fakad az a nagyon téves mély meggyőződés is, hogy ez több jogosultságot jelent, ami aztán hatalmi eszközzé válik a nő kezében.
quiet
2017. március 09. 10:48
Jé, értelmes szöveg. ( véletlenül kerülhetett ide...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!