Trump tánca

2017. március 05. 10:33

Valaki elárulhatta Donald Trumpnak, hogy már negyven napja ő az elnök, s ideje volna végre ahhoz illően beszélnie.

2017. március 05. 10:33
Avar János
Népszava

„Valaki elárulhatta Donald Trumpnak, hogy már negyven napja ő az elnök, s ideje volna végre ahhoz illően beszélnie. Utóvégre akként mutatja be az ajtónálló, amikor belép a képviselőház termébe, ahol kongresszusi és kormánytagok az e tisztségnek kijáró ünnepélyességgel először fogadják.

S ott a pódiumon az unió helyzetéről szóló elnöki üzenetét mégsem lehet Twitteren előadni, a kampánykiszólások sem helyénvalóak, az odamondogatások ellenlábasainak, amikkel e bő hónap során sikerült világnevetség tárgyává tennie ezt a funkciót. Lelket öntve az amerikai történelem – közmegegyezés szerinti – legrosszabb elnöke, az országát polgárháborúba vezérlő James Buchanan emlékének maroknyi ápolójába: bálványuk elkerülhet az utolsó helyről…

Trump láthatóan tudatában volt e keddi szereplés fontosságának: hetek óta készült rá, s fotók szerint még a Capitoliumra tartó limuzinban is gyakorolta szónoklatát. S bebizonyította nyugtalan tanácsadóinak, hogy képes volt elsajátítani az olvasógép fegyelmezett, nem »kibeszélős« használatát, amire először Ronald Reagan okította az ámuló európai hallgatóságát, de ma már kötelező politikusi kellék.”  

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
filiszteus
2017. március 06. 15:32
http://leiterjakab.blog.hu/2008/09/13/a_firenzei_fulemule_dij_valamint_az_asap_igazgatja_irakot Az ilyen hülye jobb lenne, ha hallgatna!
röviden
2017. március 06. 11:38
Jani, te most a tánc-, vagy az illemtanár vagy?
kombinátor
2017. március 06. 10:34
a szar bal-libsiknek semmi nem jó ... az ellenkezője sem ...
jklm
2017. március 06. 09:28
Valaki elárulhatta Avar Jánosnak, hogy már több mint negyven napja ő egy olyan újságíró, amely egy megszűnt lapnak ír, s ideje volna végre ahhoz illően beszélnie.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!