És ha Orbán Viktor téved?

2016. november 11. 07:50

Minden választópolgár egy szavazat, ebben a „játékban” mindenki egy egységet ér. Nem lesz ez másként akkor sem, amikor majd Rozsda-Magyarország lakói lépnek színre – s itt lehet a miniszterelnök egyik legnagyobb tévedése.

2016. november 11. 07:50
Dévényi István
Válasz.hu

„De mi van, ha Orbán Viktor félreérti a helyzetet?

Trump győzelme a vidéki Amerika, ( vagy ahogy Rajcsányi Gellért mondja) Rozsda-Amerika gyomrosa a politikai elitnek. A tömegek lázadása. Közben a demokrácia diadala is, mert lehet szeretni, nem szeretni, de minden választópolgár egy szavazat, ebben a »játékban« mindenki egy egységet ér. Nem lesz ez másként akkor sem, amikor majd Rozsda-Magyarország lakói lépnek színre – s itt lehet a miniszterelnök egyik legnagyobb tévedése.

Hiszen Magyarországon a Fidesz a politikai elit.

Az a politikai vita pedig, ami budapesti központtal zajlik, Rozsda-Magyarországnak nem mond semmit. Az épülő stadionok, a felcsúti kisvasút, a közbeszerzések egy irányba mutató eredménye, a Népszabadság megszűnése, holmi sajtószabadság, az Andy-projekt finanszírozása, az alaptörvény módosítása vagy nem módosítása, az atom kontra megújuló energia érdektelen és érthetetlen ott, ahol tényleg egy szelet kenyér a tét. Mégis, az elit felől nézve odalent a mélyben már bugyog a nyomorúságból, keserűségből, kilátástalanságból és csalódottságból összeálló hangulatmassza. A hülyének nézettség haragbombája. A düh, aminek iránya sincs, de gyűlik és erősödik, mivel nincs szelep, amely elvezetné (ez volna az ellenzék egyik szerepe például, ha lenne értelmezhető ellenzék).

Aztán majd jön valaki, aki csak annyit fog üzenni nekik: visszaadom nektek Magyarországot.

Ő lesz a magyar Trump.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szancso
2016. november 12. 03:58
Kár, hogy Dévényi úr is lealacsonyodott erre a szintre és mantrázza a korrupciót kisvasutat, Felcsutot, stb. Ezzel letette a voksot a fizetett, nem pedig a független újságírás mellett. Nem az a problémája, hogy mi lesz a CETÁ-val, a magyarok részvételével a NATO-ban, mind Sziriában, mind a Baltikumban, mind Afrikában (pl.Mali), mi lesz a TTIP-pel, milyen a kormány hozzáállása az ukránokhoz, stb. A szomorú az, hogy mindazok, akik itt bőszen nagy baloldalinak adják ki magukat, erről mindig kussolnak.
öszödibeszéd
2016. november 12. 01:44
Dévényiék alapfelvetése is téves, vmi kommersz amcsi liberális lapból vették: a rozsdás Amerika szavazta meg Trumpot. Ehelyett Clintonné ácsingózott a feketék, a spanyol bevándorlók és a mindenféle illegális feketemunkás bevándorló támogatására. Ezek egy részének már a szavazógép használata és az olvasás is bonyi. Miért szavazna a rozsdás Magyarország a milliárdos posztkommunista politikusokra? Az államcsőd felé kalibráló libatolvaj vagy az érettségizett milliárdos fleto mit adott a szegényeknek, dolgozó embereknek? És mikor hagyná a ballib banda, hogy kiemelkedjen a semmiből egy új tehetséges rivális? egy valódi alternatíva??? Már másnap lenáciznák, lecigányoznák.
Gusztáv13
2016. november 11. 22:33
"És ha Orbán Viktor téved?" A cím nemcsak hibás, hanem egyenesen sértő is! Egy Élő Isten soha nem tévedhet!
nimród
2016. november 11. 21:18
A pajti nagyon várja már az "Orbán buktató magyar Trumpot".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!