Nyafogó nemzetmentő

2016. október 25. 12:00

A Washington Post vezércikke szerint bárki lesz a győztes november 8-án, Trump viselkedése Amerikát bizonyosan vesztessé teszi.

2016. október 25. 12:00
Avar János
Vasárnapi Hírek

A mérvadó média már a tévévita előtt elképesztőnek és példátlannak tartotta a választások előtt csalást emlegetni. A Washington Post vezércikke szerint bárki lesz a győztes november 8-án, Trump viselkedése Amerikát bizonyosan vesztessé teszi. A minden felmérés szerint már Hillary javára eldőlt elnökválasztásnál kezd izgatóbb kérdés lenni, mit művel majd a vesztes és naponta hergelt tábora, benne például azok, akiknek odahaza fegyverarzenáljuk van, amit – Trump tirádái szerint – Clinton el kíván orozni tőlük (valójában persze csak a nagy kaliberű automata fegyverek kereskedését korlátozná).

S a vita vége táján a torreádor Hillary által ügyesen szurkált Trump-bika fékét vesztve nekirontott a falnak, még konzervatív kommentátorok szerint is elkövetve a politikai öngyilkosságot. Amikor a moderátor okkal megkérdezte, hogy mindkét elnökjelölt elfogadja-e esetleges vereségét, a hasonló kérdésre az első vitában még igenlő választ adó (és e ponton már vagdalkozó, Hillaryt »undok nőnek« nevező) Trump közölte: majd meglátom, ha eljön az ideje. A döbbent rákérdezésre pedig odavettette: »bizonytalanságban tartom magukat«. S ezzel véget is vetett a vita vitájának, a latolgató elemzéseknek.

Világszerte ezt harsogták a főcímek, csakis ez foglalkoztat mindenkit. Már ott Hillary »borzalmasnak« minősítette, hogy egy nagypárti elnökjelölt megingatja a bő két évszázados amerikai demokrácia tartóoszlopát: a választások vesztese elismeri az eredményt. Arról már nem is szólva, hogy a decentralizált, kilencezer(!) helyi önkormányzat által szervezett (és az internetre nem bekötött, tehát biztonságos) országos szavazást, mint Obama is megjegyezte, lehetetlen elcsalni (az utóbbi évtizedek egymilliárd leadott voksából 31 esetében akadtak gyanús jelre). De hát senki sem képes a bukott nemzetmentőknél jobban megalázni nemzetét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. október 25. 22:44
Vasárnapi Hírek? Nem az az újság, amelyik egyesült a Népszavával?
Akitlosz
2016. október 25. 22:42
"A minden felmérés szerint már Hillary javára eldőlt elnökválasztásnál" Minek is akkor választást tartani, ha a felmérők már úgyis eldöntötték előre?
Akitlosz
2016. október 25. 22:41
"(valójában persze csak a nagy kaliberű automata fegyverek kereskedését korlátozná)." Ilyen fegyvereket eddig sem vásárolhattak az amerikaiak. Úgyhogy ezen nincsen mit korlátozni, mert ilyen fegyvereket legálisan nem tarthat senki civil.
kaltran
2016. október 25. 22:31
Az Avar megint kavar. Selymes hangja lehet hogy valakinek selymes, ám én leginkább az okádék bűzét és zuhatagát hallom ki. Eltűnhetne már, többszörösen a múlt embere ő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!