Nem ők, mi nem bírtunk velük

2016. szeptember 09. 10:57

Nekem ez valami olyasmit sugall, hogy nem mi, együtt nem bírtunk a szigetlakókkal, hanem csak azok a fránya magyarok nem bírtak velük, közünk hozzájuk, magyarokhoz alig valami, egy más ország!

2016. szeptember 09. 10:57
Száraz Dénes
Körkép

„Nem tudom, ki hogyan van vele, engem irritálnak az olyan jellegű újságcímek, mint amilyet például egyetlen magyar nyelvű napilapunkban olvastam a Feröer-szigetek – Magyarország világbajnoki selejtező labdarúgó mérkőzést követően:

»Nem bírtak a magyarok Feröerrel«

Természetesen nem a címben foglalt állítással van bajom, mert ezúttal tényleg nem kápráztatták el a magyar labdarúgók szurkolóikat sem a játékukkal, sem az akarássukkal, sem a hozzáállásukkal, sem a taktikai felkészültségükkel (ez utóbbi a szövetségi kapitány sara). Kínkeserves, izzadságszagú döntetlen lett az eredménye! Majd legközelebb Svájc ellen megmutatjuk!

De most nem erről van szó!

A bajom a címben szereplő, többes számú, harmadik személyű múlt idejű igealakkal van: nem bírtak a magyarok…! Nekem ez valami olyasmit sugall, hogy nem mi, együtt nem bírtunk a szigetlakókkal, hanem csak azok a fránya magyarok nem bírtak velük, közünk hozzájuk, magyarokhoz alig valami, egy más ország! Mintha tőlünk teljesen kívülállók, nem a mieink, hanem egy idegen nemzeti tizenegy játszott volna sikertelen világbajnoki selejtező mérkőzést.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!