Megtörténhetne ma is

2016. szeptember 28. 14:50

Minden, vészkorszakkal foglalkozó kurzuson, minden emléknapon felmerül a kérdés, hogyan kerülhetett sor erre a történelemben egyedülálló tragédiára, hogyan lehetett rávenni korábban békés tömegeket embertelen cselekedetekre, vagy éppen csendes asszisztálásra?

2016. szeptember 28. 14:50
Stark Tamás
hvg.hu

A gyűlöletkampány mindig a gondolkodás kikapcsolására épül. Jelmondatok vannak, melyeket azért ismételnek, hogy hamisságuk ne tűnjön fel. Különösen kínos, hogy tekintélyüket feláldozva beállnak a kampány mögé tudósok, szakértők és elemzők, akiknek egy része valószínűleg jól tudja, hogy a propagált üzenetek félrevezetőek. A már több mint egy éve sulykolt jelszavak fordított keresztes hadjárat képét vázolják fel. E szerint a »migránsok« az ország, sőt egész Európa meghódítására, a kereszténység felszámolására jöttek, céljuk az iszlám elterjesztése az egész kontinensen. Nyomukban jár a terrorizmus, amivel sakkban tartják, megfélemlítik Európát. De nem fegyverrel veszik át a hatalmat, hanem »szaporaságukkal«, mert idővel ők lesznek többségben. Nem tudnak, nem akarnak integrálódni az európai életbe, ők akarják asszimilálni a kontinens népeit. Elveszik a munkánkat, és zaklatják, megbecstelenítik a nőket.

A holokauszttal foglalkozó kutató számára megdöbbentően ismerős ez a biologizmussal, rasszizmussal átitatott gondolatmenet. A bő hetven évvel ezelőtti antiszemita propaganda érvei és a mai migránsellenes kampány jelszavai között zavarbeejtően feltűnő a hasonlóság bár ennek a ténynek a mostani gyűlöletkampány alkotói nyilvánvalóan nincsenek tudatában. Annak idején a zsidókra mondták, hogy ország-, sőt világhódítók. Őket vádolták azzal, hogy összejátszanak az ország ellenségeivel. Megfogalmazódott a terror vádja is. Eszerint ők szervezték meg 1919-ben a proletárdiktatúrát, hogy nyílt terrorral uralkodjanak a »keresztény« magyarok fölött. Elvették a keresztények munkalehetőségeit. Azt is mondták, hogy a zsidók nem tudnak és nem is akarnak a magyarrá válni, azt akarják, hogy hozzájuk asszimilálódjanak a magyarok. Korabeli lapok gyakran írtak a zsidók munka nélkül szerzett jövedelméről és szexuális „túlfűtöttségéről” is. Ezeket a vádakat annakidején sokan elhitték. Sokan hitték, hogy a kereszténységet, a keresztény Európát a zsidóktól kell megvédeni, és nem Hitlertől.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
veletlen
2016. szeptember 28. 19:19
Már a címből tudtam a tartalmat. :D A világot mindenütt bomlasztó pénzes csoportokat nem győzhetjük le, könnyen és gyorsan biztosan nem. Legalább az általuk felpiszkált migránsokat hadd ne engedjük már magunk közé, hogy nekünk is ugyanolyan rossz legyen, mint azoknak. Amikor nemet mondok az ész nélküli féktelen migrációra, a pénzes csoportok uralmára is nemet mondok, és igent mondok arra, hogy a sajátjaimnak legyen lehetősége... élni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!