Katinka és Shane a vérzivatarban

2016. augusztus 08. 08:09

Katinka és Shane apránként, kompromisszum- és mutyimentes, kőkemény munkával föltornázták magukat a csúcsok csúcsára. Mindennel és mindenkivel szemben.

2016. augusztus 08. 08:09
D. Tóth Kriszta
WMN

„2013 szeptemberében, nem sokkal a barcelonai világbajnokság után, ahonnan két aranyérmet hoztak haza, páros interjút készítettem Hosszú Katinkával és Shane Tusuppal. Egy olyan magazinban jelent meg, ami már nem létezik. De nekem még megvan a beszélgetés kézirata a laptopomon, és ma reggel újra elolvastam. „Most már legalább fölveszik a telefont”, mondta nekem akkor Shane mosolyogva. És hozzátette, hogy a magyar uszodák népének nagy része még mindig minimum furcsának, de inkább gyanúsnak tartja a versenyzés kimaxolására, a hangsúlyos pszichés felkészítésre, a következetes dietetikai szabályrendszerre és a versenyző és edzője közötti éjjel-nappal zajló kommunikációra, egyenlőségre épülő edzésmódszerüket.

Tudjátok, mi történt az azóta eltelt három évben. Katinka és Shane apránként, kompromisszum- és mutyimentes, kőkemény munkával föltornázták magukat a csúcsok csúcsára. Mindennel és mindenkivel szemben.

Tavaly karácsony előtt pedig kiadták a közleményt, benne a mondatokkal, amelyek egy meszessé csontosodott, elhallgatásokon, háttéralkukon, hazugságokon nyugvó, régi rendszer falain ütöttek többé nem glettelhető repedéseket. És elindították őket kettejüket – immár a nyilvánosság előtt is – a szabadulás szabadság felé vezető úton.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2016. augusztus 08. 19:05
Ez a nő meg a gondolatok, uramisten! Kb pont győzike szintjén van. Minden segg idekerül már a mandira? Minek?!
tevevanegypupu
2016. augusztus 08. 18:16
Szabadulás szabadság..ez körülbelül olyan mint a szorulás szorultság..
catalina9
2016. augusztus 08. 17:50
Kriszta kívül-belül mesterkélt, minden megnyilatkozása mű.
catalina9
2016. augusztus 08. 17:45
Katinka és Shane a vérzivatarban" Uramisten, ezt hatásvadász címet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!