A tanulatlan Orbán Viktor története

2016. május 02. 07:43

Hogyan is működik az állami költekezés? Nagyon egyszerűen, az állam különféle módokon elveszi a versenyszektorban dolgozó állampolgár megtermelt vagyonát, majd azt elkölti.

2016. május 02. 07:43
Táborszki Bálint
Ellenpropaganda

„Hogyan is működik az állami költekezés? Nagyon egyszerűen, az állam különféle módokon elveszi a versenyszektorban dolgozó állampolgár megtermelt vagyonát, majd azt elkölti. A hangsúly az első részen van: az állam nem javak és szolgáltatások értékesítésével tesz szert vagyonára, hanem kényszerrel. Miután szert tett bevételére, mindenképp olyan dolgokra fogja költeni, ami kevésbé hasznos a társadalom számára, mivel a hasznos javakat az adófizetők önként is megvásárolták volna.

Például neked van kétszáz forintod, én pedig – az állam szerepében – kitépem azt a kezedből – megadóztatlak – bemegyek a boltba, és veszek belőle egy chipset, majd felajánlom, hogy ketten együk meg. Nos, talán szereted a chipset, de te egy tábla csokoládét szerettél volna venni a pénzedből, vagy legalább bármilyen édeset, nem pedig chipset. Én pedig széttárom a karomat, cinikusnak nevezlek, aki ellenzi a nyalánkságokat, és kijelenteném, hogy de pedig a nyalánkságokat meg kell venni, a hasunkat telíteni kell.

»A miniszterelnök azt is elmondta: Magyarországon tizenöt erdei kisvasút van, amelyekre 2015-ben nyolcszázezer ember váltott jegyet, amiből kitűnik, hogy a kisvasútra épülő turizmusra komoly igény van az országban. Az utóbbi években hét kisvasút épült, beleértve a szombaton átadott Vál-völgyit is. Egyrészt fejleszteni kell a meglévőket de van javaslat arra is, hogy a kisvasutak számát tovább növeljék – mondta Orbán Viktor.«

Ha komoly igény van a kisvasútra épülő turizmusra, az államnak nem szükséges pénzelnie azt, mivel az emberek önként fizetnének érte. Ha pedig pénzeli, a kisvasutak fejlesztésébe többet fektetnek, mint amennyit az emberek fizetnének érte, és úgy minden kisvasútra költött forint egy-egy forint, amelyet az emberek nem használhatnak fel saját céljaik eléréséhez, saját vágyaikhoz, a gazdaságban pedig olyan javak kerülnek létrehozásra, amire kevesebb szükség van, mint arra, amit az adófizetők, önként vásároltak volna.

A kormány csak addig mehet el, amíg a nép passzívan, de tűri. A magyar nép pedig épphogy kilábal a szocializmusból, és vajmi keveset ért a piacgazdaságról, így egyszerű őt megvezetni, hazudni neki, távol tartani tőle a tudást. Itt azon dolgozunk, hogy feltárjuk azokat az igazságokat, amiket követve az emberek is megérthetik, milyen hatással van a világukra a kormány egy-egy döntése, hogy az ország lassan kilábalhasson a szegénységből, a munkanélküliségből, amit az állam gazdaságpolitikája okoz – az államé, melynek miniszterelnöke a közgazdaságtan első leckéjét sem ismeri.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 448 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cantharism
2016. május 02. 23:27
^nem érv
tothcsaba-XSV
2016. május 02. 21:51
Ha az eszed volna olyan nagy mint a hajad már odáig eljutnál hogy ilyen hülyeséget nem írnál le, olyan buta vagy mint a föld.Ha avval a kis madár eszeddel felfognád hogy a nemzet 2/3-l választotta meg Orbán Viktor kormányát 2010, és 2014-ben is már akkor sem írnál le ilyen marhaságot.
Morgen
2016. május 02. 18:34
Ami itten írva vagyon, az a kőkemény kommunizmus. Nincsen vele nagy baj, de az a kicsi nagyon releváns. Ha valaki javakat termel, akkor ugye ne fizessen adót. Rendben, ne fizessen! Ha nem fizet, de igénye van útra, kórházra, oktatásra, akkor lesz szíves ezeket is előállítani, finanszírozni a fenntartásukat. Ha jól emlékszem, még Lenin is államformában , tehát államban gondolkodott. Úgy várom már, mikor lesz igaz a következő "aranyköpés": "Inkább maradok tisztességes és szegény, mint hogy urizáljak más pénzéből, vagy lopott közpénzéből". Aki kitalálja, kitől származik az idézet, kap tőlem egy lájkot!
néhai Ch.Pilot
2016. május 02. 18:13
Ellenpropaganda blog = Egy őrült naplója
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!