A megalázkodás mintaországa

2016. május 11. 11:07

A magányos német kancellárnak egy félreértett erkölcsiségű döntése helyett az ország vezeklés utáni, felelős történeti magához térésére lenne szükség.

2016. május 11. 11:07
Boros János
Magyar Idők

„A multikultit néhány éve halottnak nyilvánító kancellár egy halott kísértetét engedte be országába és szabadítja rá Európára.

A korunkra később visszatekintők talán nem egy kultúra eltűnésének kezdetét fogják látni a mai időkben, ha a német nép megfogadja Heinrich August Winkler, a neves történész tanácsát, hogy éppen a menekültpolitika újragondolásában a németek »a történelemből való tanulásuk hátterét önkritikusan megkérdőjelezhetnék, és az eddigieknél sokkal inkább Európa felé irányuló felelősségpolitikát kellene képviselniük«.

A magányos német kancellárnak egy félreértett erkölcsiségű döntése helyett az ország vezeklés utáni, felelős történeti magához térésére lenne szükség. A felelősség vállalása magában hordozza saját erőforrását – és garantálhatja, hogy utódainknak ne kelljen különös dátumként emlékezniük 2015. szeptember 4-ére.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2016. május 11. 23:58
El kell olvasni az eredetit. "Ezért egyetemes morális parancsnak kell tekintenünk, hogy a demokráciának mindenkit be kell fogadnia, kivéve azt, aki megszüntetésére tör, aki olyan vallást vall, amelynek alapkönyve a más vallásúak leigázására és elpusztítására szólít fel. Azaz aki, miközben befogadják, nem fogadja el a befogadás elvét." Hujj, de nehéz ezt elfogadni, ugye, ugye. Avagy: Jézus szerette a farizeusokat vagy sem?:) A közösségi joghoz alázattal kell közelíteni, ami ritka kincs. "A lebombázott Németország háromnegyed része másfél évtized alatt Európa gazdasági motorjaként támadt fel" - igen, aztán elkezdték folyamatosan emlékeztetni a holokausztra plusz München, azóta olyanok amilyenek.
rajgy
2016. május 11. 17:01
Orbán védencei (Isten ajándékai) így szeretik Németországot, amilyen. Az egyik most volt ott tanúskodni, és megnyugtatta a németeket, hogy a magyarok gonoszabbak voltak 1944-ben, mint a németek. (Fideszt, Jobbikot szidta. - Magas beosztása volt, 2004-ben kitűntették) Most "lenácizta" a magyar népet. Valójában a jelenlegi politikai szimpátiáját vetíti vissza 1944-re, és aszerint osztja ki a felelősséget. http://nepszava.hu/cikk/1058039/2
trespass
2016. május 11. 13:12
A címből azt hittem Magyarországról lesz szó...
Vezetéknév Utónév
2016. május 11. 13:02
Boros a zselégerincű lakájértelmiségi mintapéldája. 10-15 éve még liberális és baloldali filozófusok (Derrida, Rorty, Heller, Vajda, Lukács) tiszteletére rendezett konferenciákat. Manapság meg illiberális szövegeket ír a kurzuslapba. Gyomorforgató figura.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!