A totalitarizmus tapasztalata és a betanított szöveg

2016. március 23. 10:34

A felelősséget a gyáva kormányok rendre a többségi társadalomra hárítják az ideológiai villanypásztoraik segítségével. Ilyen téma a bevándorlás és annak álságos elbeszélése.

2016. március 23. 10:34
S. Király Béla
Magyar Idők

„Rioufol is tudatában van, hogy a társadalom a jövőben többarcú lesz a mostani Janus-arc helyett, de nem fogadja el a multikulturalizmus ravasz ideológiai vállra emelését. Az erkölcsprédikátor és antirasszistázó baloldali entellektüelek nem emelik fel szavukat az erősödő muszlim antiszemitizmus ellen, mert az a »sokféleség« (diversité) kivételezettjeitől jön. Pótcselekvésként viszont a kelet-közép-európaiakra és a saját, a Vichy-rendszerben élni kényszerülő nagyapáikra aggatják az antiszemitizmus jelvényét. Az őshonos francia lakosság gyanúsítgatása például a homofóbiával, magára hagyása öregedő gondjaiban időzített bombaként ketyeg.

A nemzetközi rendnek azzal a paradoxonnal kell megbirkóznia – írja Henry Kissinger Világrend című művének 377. oldalán –, hogy kibontakozása a globalizáció sikerétől függ, ugyanakkor e folyamat olyan politikai reakciót vált ki, amely gyakran a kitűzött célok ellenében hat. A globalizáció gazdasági vezetőinek kevés lehetőségük van arra, hogy a politikai folyamatokkal is foglalkozzanak. Ezek irányítói viszont kevés motivációt éreznek a hazai támogatottságuk veszélyeztetésére azáltal, hogy előrevetítik a lehetséges gazdasági vagy pénzügyi problémákat.

A kihívás így a kormányzásra hárul. A felelősséget a gyáva kormányok rendre a többségi társadalomra hárítják az ideológiai villanypásztoraik segítségével. Ilyen téma a bevándorlás és annak álságos elbeszélése.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korrupt Kornél
2016. március 23. 13:33
villanypásztor? Hónapok óta írom, hogy villanypásztor kell a kerítéshez, hogy a szelíd vadak ne menjenek neki a pengésdrótnak, a bejövő vadakat meg riassza el. Köszi, hogy már nem vagyok a villanypásztorötlettel egyedül.
madarasi.abel
2016. március 23. 10:59
egy betű, kár értük. Nem lenne elég annyi, hogy "büdös libsik!"?
madarasi.abel
2016. március 23. 10:58
lol
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!