Nagypéntek kedden Brüsszelben

2016. március 25. 13:22

Sokadszorra kell felidéznünk a kereszten elhangzott nagypénteki mondatokat. „Atyám,bocsáss meg nekik,nem tudják,hogy mit cselekszenek.”

2016. március 25. 13:22

„Jézus ott volt Párizsban az őszi merényletnél, és Brüsszelben is ott volt kedden, a terroristák által »előre hozott« nagypénteken – ahogy minden szenvedésben velünk van. 

Sokadszorra kell felidéznünk a kereszten elhangzott nagypénteki mondatokat. »Atyám, bocsáss meg nekik, nem tudják, hogy mit cselekszenek.« Vajon ez csak az ártatlan vért kiontó terroristákra igaz, vagy Európára is?

Arra az Európára, ahol lehet ölni az élet elején is (napi 4000-6000 abortusz), és lehet ölni az élet végén is (eutanázia). »Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?« Nagy szenvedéskor mi is hasonlót érzünk. De mondhatja-e ezt Európa?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2017. március 28. 20:29
" de kénytelen vagyok lehülyézni mostanában.. Szerencsére már ritkán égeti magát." Ez az helyzet, amikor a kutya ugatja a Holdat.:-(
matykox
2016. április 04. 14:13
A BUTUSKA SZEMLÉZŐ FIGYELMÉBE: OLYAN, mint a címbéli "NAGYPÉNTEK KEDDJE" NEVŰ MISNOMER, KÉPZAVAR, s.í.t., NINCS!! Van viszont a Nagyhét keddje naptári (és fogalmilag helyes) megjelölés ...
madarasi.abel
2016. április 04. 13:43
"Nem baj, az egyháznak nincs szüksége díjra, az embereknek van szükségük az egyházra. " biztos ez? mert szerintem nem.
memocrat
2016. április 02. 18:04
Olvasd el a választ is. Abban van a mondanivaló lényege: "Mert lehet, hogy botrányt, bűnt is találnak ott, de a legfőbb szentséget is ott találják meg." Van egy izgalmasabb kérdés. Ha tudod, mi az, tedd fel magadnak. Szép húsvétot mindenkinek, akinek jelent valamit a feltámadás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!