A csehek is megőrültek?

2015. november 27. 16:43

Nem veszik észre ott a parlamentben, hogy ellenzéki kampányfogáshoz asszisztálnak? Civil kezdeményezést tárgyalnak, és el is fogadják? Az ember esze megáll!

2015. november 27. 16:43
Veress Jenő
Népszava

„Kedden a cseh alsóház elfogadta azt a törvényt, amely kötelezővé teszi, hogy az állami intézmények, az önkormányzatok és az állami vállalatok által kötött szerződéseket egy központi adatbázisban nyilvánosságra hozzák. Ezt a hírt a közpénz-, és korrupciófigyelő K-Monitor tette közzé. A törvény az ötvenezer koronát (kb. 600 ezer forintot) meghaladó szerződésekre vonatkozik, beleértve a kórházakat, iskolákat is. A szerződések teljes szövegét géppel olvasható formában publikálni kell, kiegészítve bizonyos leíró adatokkal. Amennyiben nem történik meg a nyilvánosságra hozatal legkésőbb egy évvel a szerződéskötést követően, a szerződés érvényét veszíti.

Extra különlegesség, hogy a törvényt a Rekonstrukce Statu (az Állam Újjáépítése) nevű civil mozgalom hatására tárgyalta és fogadt el a cseh parlament.

Ezek a csehek tényleg megőrültek? Nem veszik észre ott a parlamentben, hogy ellenzéki kampányfogáshoz asszisztálnak? Civil kezdeményezést tárgyalnak, és el is fogadják? Az ember esze megáll!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. november 28. 17:19
A komcsi esze megáll... egy kis demokráciától...!
szamossy dezső
2015. november 28. 15:02
A csehek is, a magyarok is... Mindenki megőrült, aki nem paríroz. Csak tudnám, hol osztogatják a jogosítványt az ilyen diagnózisok felállításához. A terápiájukat ismerjük. Épp most zajlik.
balbako_
2015. november 28. 11:12
Szaross Jenőt nap, mint nap csapások érik.
marós
2015. november 28. 09:52
Jenő, a népszaránál senknek nincs esze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!