Hollande, a hadvezér

2015. november 23. 17:33

Egy maroknyi dzsihadista Párizs szívében hozott létre hadiállapotot, olyan helyzetet, amelyet ők naponta élnek meg Szíriában és Irakban. Ez aszimmetrikus háború, a résztvevők közt jelentős az erőkülönbség, ezért a gyengébb fél ott és olyan eszközzel vág vissza, ahogy tud.

2015. november 23. 17:33
Pósa Tibor
Magyar Idők

„A borzalmas események révén a francia társadalom is szembesült azzal, hogy ebben a háborúban ők is kaphatnak sebet. Kaptak egy irtózatos pofont, de nem tudják, miért. Egy maroknyi dzsihadista Párizs szívében hozott létre hadiállapotot, olyan helyzetet, amelyet ők naponta élnek meg Szíriában és Irakban. Ez aszimmetrikus háború, a résztvevők közt jelentős az erőkülönbség, ezért a gyengébb fél ott és olyan eszközzel vág vissza, ahogy tud. A dzsihadisták azon törik a fejüket, hogy a leghatékonyabb módon bosszulják meg bajtársaikat. Akár úgy, hogy ártatlan szórakozókat ölnek Párizsban. A lényeg az, hogy fájjon és rémületet keltsen. És jelezze: Nem feledkezünk meg rólatok! Európában a II. világháború hetven éve ért véget. Azóta a balkáni háború borzalmain kívül nem sújtotta rendszeres véráldozat a földrészt. Nyugaton béke honolt. A mostani generációk zömének csak filmélményei lehetnek a háborúról: ez a hadtest erre fordult, míg a másik megpróbálta őket bekeríteni. Ez a háború nem erről szól, itt nincsenek jól elhatárolható felek. Ezért nehéz felfogni azt, hogy egy csoport a saját városunkban megjelenik, és válogatás nélkül elkezdi ölni az embereket. Ez megtörténhet máshol is, akár a mi fővárosunkban is. (...)

Van még elég aprómunka. Meg kellene oldani azt, hogy pitiáner bűnözők a börtönökből ne úgy kerüljenek szabadlábra, mint elszánt terroristák. Ellenőrizni kellene azokat a hírhedt mecseteket, amelyekben szinte minden héten dzsihádra szólítanak fel. Talán fel kellene szólítani az imámokat, hogy kívül tágasabb. A 11 ezer, állambiztonságra veszélyes francia honpolgár ellenőrzésére is szükség lenne. A bevándorlók kontrollálását is meg kellene erősíteni. Lehet továbbra is angyali politikát folytatni, a fejet a homokba dugni, de láttuk, ez hova vezetett. Az Iszlám Állam készen áll, hogy az egész európai vezető elitet máskor is figyelmeztesse erre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2015. november 24. 10:41
Nem erdekel hogy gyengebb, vagy nem gyengebb, meg ha el is fogadjuk hogy haboru van, es mindegy hogy repulo vagy ember viszi a bombat amit "ledobnak", akkor se tehetunk egyenlosegjelet azok koze akik hadiletesitmenyeket bombaznak (jarulekos vesztesegkent emberaldozatokkal) es azok koze akik SZANDEKOSAN artatlan civileket tamadnak. Kevesen utaljak nalam jobban az USAt, de azert terroristakat ne mentegessunk mar.
Finta László
2015. november 24. 00:32
Eközben mindenki elfeledkezett arról, hogy százhuszonöt évvel ezelőtt született Charles de Gaulle: http://reakciosreflexiok.blog.hu/2015/11/24/la_gloire_et_la_grandeur
Akitlosz
2015. november 23. 23:35
"Ellenőrizni kellene azokat a hírhedt mecseteket, amelyekben szinte minden héten dzsihádra szólítanak fel. Talán fel kellene szólítani az imámokat, hogy kívül tágasabb." Ez ellentétes lenne az úgynevezett liberális demokráciák értékrendjével, ezért nem teszik meg. A saját értékrendje bénítja meg az EU-t, s ezt persze okosan ki is használják a muzulmánok. Szaúd-Arábiában lehetetlen, hogy keresztény vallási fanatikusok állampolgárságot kapjanak, robbantsanak vagy akárcsak egy bibliát legálisan bevigyenek az országba.
tevevanegypupu
2015. november 23. 21:37
Baromság ez az írás. Semmi köze ahhoz ami Szíriában folyik. Franciaországban terroristák vannak akik nem dolgozni akarnak, hanem kizárólag félelmet kelteni..nem érdekli őket Szíria, ahogy azokat a fiatal, életerős embereket sem, akik tízezrével mennek onnét el. Őket a segély érdekli és az anarchia..ennyi. Hollande pedig egy szerencsétlen, ostoba ember, már a szocialisták vezetőjeként is az volt.. semmiképpen nem való köztársasági elnöknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!