Itt vagyunk otthon

2015. november 26. 15:54

Nem 5500-an vagyunk, hanem kb. 45-50 ezren. Mind az iszlám, mind pedig a zsidó vallás régebben van jelen itt, mint bármelyik ma létező keresztény felekezet.

2015. november 26. 15:54
Magyar Iszlám Közösség
Facebook

„Ha esetleg valaki nem tudná: az idézett népszámlálási adat enyhén szólva fals... nem 5500-an vagyunk, hanem kb. 45-50 ezren. És mielőtt valami nagyon értelmes (ismét) haza akarna küldeni minket, közlöm, hogy anyanyelvi szintű magyarságom nem a véletlen műve: itt vagyok otthon, mint ahogy hittestvéreim jókora része, akár itt született, akár máshol. Itt élünk, itt dolgozunk, itt fizetünk adót - és itt is maradunk. Akinek ez esetleg nem tetszene, annak ajánlom egy klasszikus mondását: »el lehet innen menni«...

Felhívnám még a figyelmet arra az aprócska tényre is, hogy Magyarországon mindössze a honfoglalás óta élnek többé-kevésbé folyamatosan muszlimok. Mind az iszlám, mind pedig a zsidó vallás régebben van jelen itt, mint bármelyik ma létező keresztény felekezet. Nekünk, muszlimoknak ugyanannyi jogunk van itt élni, mint bárki másnak. Magyarországon muszlim NEM követett el terrorcselekményt - példának okáért se Ságvári, se Kun Béla, se Matuska nem voltak muszlimok... Ellenben, a honfoglaláskor a muszlim kabarokat a gyepükre telepítették, mint ahogy a később érkező muszlim népek jelentős részét... az Árpád-házi királyok testőrségét is horezmi muszlimok adták...

A múlt század első világégésében a Török Birodalom és a Monarchia szövetségesek voltak, a Monarchia seregében nem kis számban harcoltak bosnyák és albán muszlim testvéreink; majd a vereség után a szerb megtorlástól tartó bosnyák és albán muszlimok csatlakoztak Durics Hilmi Huszein vezetésével a Rongyos Gárdához, részt vettek a nyugat-magyarországi harcokban is - nekik is köszönhető, hogy Sopronban ma nem az osztrák a hivatalos nyelv...

Talán ezt is figyelembe kéne venni az ilyen gyűlöletkeltő cikkek megírása előtt - hogy a »kedves« hozzászólókról ne is szóljak...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 352 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2015. november 27. 14:48
Törülköző, turbán, kaftán, bő bugyogó viselése kifejezetten ajánlott ti "magyar" Allah kedvencei.
várúr
2015. november 27. 14:46
Magyar, tót, paki, feka, szír, akármilyen muszlim érezze magát otthon Mekkában. Oda valóban "el lehet menni" szarháziak. Mi maradunk. Fel a papucsot, ugrás a repülő szőnyegre, irány Szaúd Arábia, Egyiptom, akármi.
Mich
2015. november 27. 13:47
"Itt vagyunk otthon" ez olyan "interáltan" hangzik... de aztán belegondol az ember: ezt mondják mindenhol (...), ott is ahol tegnap még nem voltak... és mi lesz, ha egyszer valóban mindenhol lesznek...?!
ormányos csillós
2015. november 27. 13:09
Ti itt nem vagytok otthon. Pofa lapos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!