Beleálltunk az ügybe

2015. szeptember 27. 18:09

A kormány érdemi felkészülés helyett gyűlöletkeltő plakátokra költötte az adófizetői és az uniós pénzeket. Orbán pontosan tudta, hogyan kell a magyar társadalmat fél év alatt az egyik leginkább idegengyűlölő országgá átmosni. Interjú.

2015. szeptember 27. 18:09
Ujhelyi István
Ujhelyi István
168 Óra

A menekültkérdésben a német álláspont is igen változó. Félreérthető nyilatkozatok szólnak arról, hogy bármennyi szírt be tudnak fogadni, aztán kiderül, hogy mégsem. Orbán Viktor viszont következetesen kvóta- és befogadásellenes.

Orbánék először kommunikációs kampányt indítottak, aztán cinikusan és életveszélyes módon asszisztáltak a pályaudvarokon és a Röszkén zajló eseményekhez. Csak azért, hogy alátámasszák uszító propagandájukat. Nem látunk némi hasonlóságot a Szabadság téri tévészékházostrom, az akkori fideszes retorika és háttérszervezés, illetve a mostani folyamatok, valamint a horgosi összecsapás között?

Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a Fidesz szervezte volna az ostromot.

Szaga van mindkét ügynek.

Most ön is ugyanúgy politikai haszonszerzés végett sugall valamit, ahogy ők teszik.

Már bocsánat, de a kormány – miközben tisztában volt az érkező kihívás mértékével – érdemi felkészülés helyett gyűlöletkeltő plakátokra költötte az adófizetői és az uniós pénzeket. Orbán csak a saját forgatókönyvéhez ragaszkodott: pontosan tudta, hogyan kell a magyar társadalmat fél év alatt az egyik leginkább idegengyűlölő országgá átmosni. Rövid távon persze ezzel politikai győzelmet aratott. Csak eközben idehaza és külföldön is visszafordíthatatlan károkat okozott. A határokon kívül sosem volt ilyen rossz a megítélésünk. Ha az internetes keresőbe beütöm a »shame« és a »Hungary« szavakat, akkor majd hárommillió találatot kapok. Elképesztően veszélyes a gyűlöletpolitikájuk.

Úgy látszik, mintha az unió csak kvótákról vitatkozna, miközben alapvető kérdésekre nincs válasza, holott a társadalmat ezek feszítik, persze sokszor kocsmai szinten. Például: van-e határa a szolidaritásnak, a befogadásnak?

A befogadásnak van határa, a szolidaritásnak nincs. Az Európai Parlament komoly szolidaritást mutatva úgy döntött, hogy jelentős pénzt csoportosítsunk át a közel-keleti térségbe, a menekülttáborokba, a segélyprogramokra, az iskoláztatásra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 226 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. szeptember 28. 14:06
Mondjuk ki A mai magyarországi magát baloldalinak hazudó ellenzék nem a magyar kormány Hanem a magyar nép ellenzéke.A magyar államtól s egyéb innen onnan kapott külföldi pénzekből él. Zorbánfobiájuk miatt már többször nagyon veszélyes útra sodorták a magyar nemzetet. Az őket vakon követő jobb oldalt gyűlölő tömeg csak az általuk irányított külföldiek által pénzelt sajtónak hisz nem a saját szemének.Jelenleg a tudatós magyar választók szűk 25% a szimpatizál velük. Összesen kb 800 ezren lehetnek. Mivel a sajtó 80%a a kezükben van irányadónak és mértékadónak tekintik magukat és nézeteiket.mert állandóan ezt hallják és olvassák.. El sem olvassák meg sem nézik meg sem hallgatják csak a nekik szimpatikusokat. Aztán fújják a magukét mindenhol. Ők a hangos törpe kisebbség. Az ő érték rendszerük szerinti gondolatok A baráti külföldi sajtó segítségével erősödik fel a nyugati sajtóban ..félre tájékoztatva a nyugati embereket és ami ennél is fontosabb a nyugati politikusokat. Mondjuk ki! A mai magyar hatalom éhes baloldal a magyar nemzet,békét szerető magyar nép jövőjének egyetlen ellenséges! Mondjuk ki az MSZP a DK az Együtt A PM Minden megszólalásával egy újabb szöget ver,a magyar nemzet koporsójába. Mondjuk ki ezek az emberek a hatalmuk érdekében jelnleg a nemzetek nélküli Egy(b)esült Európájukkal az 1000 éves magyar nemzet és a nemzet megmaradása ellen játszanak. Mondjuk ki a liberalizmus a fehér ember legnagyobb ellensége! Csak egy kérdésem van Mikor lesz a nemzet és hazaárulás büntethető?
népoldali56
2015. szeptember 28. 10:58
Ez agyogyós azt hiszi, Orbán plakátjaitol van egészséges közvélemény. Orbán vags ugy fütyül ahogy a nép táncoolni akar. Elöbb válts le minket kiskomcsi! Nem az árnyék miatt süt a nap---
zenebono
2015. szeptember 28. 10:05
Hogy belétek állna már végre valami! Első körben a görcsre gondoltam, de most már valami nagyon drasztikus kellene.
cserebogár
2015. szeptember 28. 09:50
Enyhén szólva is gyomorforgató ez az interjú. Le is lehetne hányni Ujhelyit utána. Vagy először lehányni, utána lefosni. Kb. ennyit ér a hazugságmonológja, vagy még ennyit sem. Ő maga is annyit ér. Nem politikus, hanem hazaáruló mocskos gazember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!