Velem és csakis velem nyertük meg a választásokat

2015. szeptember 29. 12:55

Orbán meg van győződve arról, hogy miniszterelnöknek született. És bizony az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy ebben van némi igazság. Interjú.

2015. szeptember 29. 12:55
Medgyessy Péter
24.hu

„- Amikor tárgyalásokon tízen körülültek egy asztalt, ön vitte a szót? Vagy a nagy szocik megbeszélték egymás között, merre van az előre, és a végén közölték a döntést?

- Én voltam a miniszterelnök! Én hoztam a döntéseket, mindenkit meghallgatva. Ez talán furcsa azóta. Kár! Egy miniszterelnöknek mindig lesik a szavát, ami nem személyfüggő.

- Orbánnál nem a miniszterelnöki poszt miatt pattannak fel a székből, ha belép a főnök.

- Gondolja? Jó, hát ő meg van győződve arról, hogy miniszterelnöknek született. És bizony az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy ebben van némi igazság. És Gyurcsány is meg van győződve arról, hogy miniszterelnöknek született. És az elmúlt néhány év nem bizonyította, hogy ebben lenne igazság.

- Mindkét férfiben van kraft.

- Ez igaz. Vérbeli politikusok, legalábbis abban az értelemben, hogy az árokásásban lelik örömüket. Kell az ellenség. Tudják, az fogja össze a tábort. Kellenek egymásnak, mint egy falat kenyér. Orbánnál a menekültügy is eszköz volt arra, hogy tágítsa támogatói körét, és mélyítse az árkot a vele vitatkozók felé. Egyszerű logika: ha veszély van, meg kell védjük magunkat, és hát ki segít ebben, naná, hogy a vezér. Az én logikám egész más.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2015. szeptember 30. 09:25
Nem gondolom, h. CSAK Medgyessyvel győzhettek. A győzelemben részben az volt a döntő, h. a Fidesz kormány sem tudta visszahozni a Kádár rendszer viszonylagos létbiztonságát a megfelelő képzettséggel sem rendelkezők részére, amire még sokan emlékeztek, s hittek abban, h. a visszahozás "csak" politikai akarattól függ. Részben a Ron Werber által meghonosított technika hozta a sikert. Ez nagyjából az ország szégyene, h. sokan hittek a gátlástalan ötletgazda felhasználóinak és fölháborodtak a hol kötelekkel, hol sárga sálakkal föllépő szocialista politikus kövületek láttán a gaz Fidesz "leleplezésekor". A Fidesz mögött nem állt akkor még sajátnak mondható média birodalom, nem voltak Fideszhez hű nagytőkések, vállalkozók. Jobb lett volna Ron Werber nélkül győzni a privatizátoroknak. Olyan szellem szabadult ki alkalmazásával a palackból aminek jobb volt ott, ahol volt addig, a határainkon kívül.
marós
2015. szeptember 30. 08:26
Megyót ügynöknek képezték ki, az is maradt, de azt nem az országunk javára, hanem keleti, és nyugati hatalmak érdekeinek rendelte alá.
Lolka-Bolka
2015. szeptember 29. 22:57
te mocskos komcsi geci ...... veled jott szembe a karrier ( anyad) ../.......) mindenkit letoltal a ven bolsi kurvakat a partbizottsagba... azert ment a szeker . .......... az apro kolkot is te csinaltad ..... szoval menj a picsaba te szemet fereg .......... olyan hujjjjjjjjjjjjjje vagy ...... hogy meg te sem hiszed el
Pál Pusztai
2015. szeptember 29. 21:47
Olvasgatom Megyóról a véleményeket.Jóságos úriembernek van beállítva.Aki csak adott a népnek. Persze ez is egy szelete az igazságnak.Pedig ebben az időben indult a lejtőn igazán lefele a magyarok gazdasága. Az előző kormány is a kétéves költségvetés idején jócskán növelte a hiányt.Ezt még Bokros reformja úgy ahogy kiegyenlítette. Erre még a jóléti 100 napos programot rátenni felelőtlenség volt. Nem volt elég,hogy az előző Fidesz ciklusban elvesztegetett az ország 4 évet az ő vezetése alatt sem korszerűsödött az ország. Az ekkor felerősödött hanyatlást azóta sem tudtuk megállítani. Ennyit a jóságos emberről.Érdekes őt senki nem szidja pedig volna miért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!