Gyodavilág

2015. augusztus 25. 14:15

A „gyodás" magyar világ félelemszintje így nyár végére kétségkívül erőst izmosodott. Ez politikailag ugyan hasznos lehet, hisz aki fél, az az erőt mutatóktól remél védelmet, ám e kollektív görcs közösségileg egyértelműen hátrányos.

2015. augusztus 25. 14:15
Vida István
Kisalföld

E torokszorító tehetetlenségérzés ellen orvosszerül kínálkoznék egyrészt kicsit több kereszténység (»Ne féljetek!« – ugyebár Jézus Krisztus és II. János Pál után szabadon), másrészt meg egy kicsit több Frontex. Ez utóbbi nem idegnyugtató patikaszer, hanem az Európai Unió határőrizeti ügynöksége.

Napjaink legújabb népvándorlási hullámát ugyanis nem lehet nemzeti keretek közül kezelni, még ha akárhány ezer határvadászt is vezényelünk a kunsági homokra. (Megjegyzendő, a határvadásztól már csak egy aprócska lépés lehet maga a határvadászat. S ezzel azért nagyon vigyáznunk illenék.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. augusztus 25. 22:10
Gyodavilág - Jeditalány
puszika
2015. augusztus 25. 18:30
Vida fiam! Győr meg Ásotthalom között van különbség! Talán az utóbbinál kellene tapasztalatokat szerezni!!
várúr
2015. augusztus 25. 18:17
Üjabb üres duma. Ezt nem lehet, azt nem lehet, stb. Akkor mit? Pl. szerző átirányításét közmunkára. Ha ott se válik be, irány az elmegyógy.
OberEnnsinnen
2015. augusztus 25. 16:08
Győrben örökké fúj a szél. Kisalföld -, minden szemetet oda fúj...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!