Elszámoltatás: kié a kudarc?

2015. augusztus 24. 07:31

Három év. Ennyi idő alatt sikerült eljutni az első érdemi lépésig a kötelező magánnyugdíjpénztárak gyanús ügyei miatt indult nyomozásokban.

2015. augusztus 24. 07:31
Szilágyi Richárd
Magyar Nemzet

Három év. Ennyi idő alatt sikerült eljutni az első érdemi lépésig a kötelező magánnyugdíjpénztárak gyanús ügyei miatt indult nyomozásokban. Az elmúlt hetekben gyanúsítottként hallgattak ki három embert abban a bűnügyben, amely miatt akár másfél milliárd forint kár is érhette két ingatlanalap befektetőit – köztük a magánkasszák tagjait – és az államot. Egy közvetítőcég igazgatóságának volt vezető tisztségviselői a gyanú szerint olyan ingatlanügyletek lebonyolításában működtek közre, amelyek során a piacinál jóval magasabb vételárat fizettek ki. A milliárdos különbség »természetesen« a saját érdekeltségi körbe tartozó – és árfelhajtó szerepet betöltő –, offshore hátterű cégekhez került. Klasszikus, még csak nem is túl bonyolult csalás. Mégis háromévnyi nyomozás kellett ahhoz, hogy egyáltalán gyanúsítottja legyen az ügynek.

Teljes joggal háboroghatnánk azon, hogy mi tartott ennyi ideig. Ugyanakkor ebben az esetben – még ha az igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek is, de – legalább van következménye a szemünk előtt zajló csalásnak. Ez a korábbi, a nyugdíjkasszák gazdálkodása miatt 2012 végén indult nyomozásokról nem mondható el, mivel azokat részben bűncselekmény, részben pedig bizonyítottság hiányában sorra megszüntették.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. augusztus 24. 08:22
A Horn Gyula Baráti Kör tagjai köztünk élnek. Amíg így van nem is lesz másképpen.
yanoo
2015. augusztus 24. 07:45
Hamari munka sose jó...
illiberator
2015. augusztus 24. 07:41
Simicska mennyi prémiumot fizetett e cikkért?
states
2015. augusztus 24. 07:38
Ja, tehát akkor mégis csak Orbánéknak volt igazuk, amikor államosították a manyupokat, amik tulajdonképpen köztörvényes bűnözést folytattak, szépen évekig szivattyúzták ki a nyugdíjasok zsebéből a pénzt. Valóságban azokat a balliberális kormánytagokat kellene életfogytig lecsukni, akik anno kitalálták a rendszert, lehetne mindjárt Bokros Lajos kezdeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!