Csehebbül állunk

2015. augusztus 16. 17:44

Senki sem lehet próféta a saját hazájában. A jövőben a cseh oktatási minisztérium munkáját segíti Magyar Bálint korábbi liberális miniszter.

2015. augusztus 16. 17:44
Ónody-Molnár Dóra
Népszabadság

És igen, vannak a pedagógusok, akiknek a zömét a mai napig kirázza a hideg az akkori reformtól, amit mindenhol úgy szabotáltak, ahogy csak lehetett. Azóta az MTA oktatáskutató közgazdászai kimutatták, hogy a szegregáció, a magyar oktatási rendszer egyik legsúlyosabb betegsége, a Magyar Bálint-féle intézkedéseknek köszönhetően csökkenni kezdett, majd a reform szocialista felpuhítása és fideszes visszafordítása után növekedésnek indult.

Feltehetően a cseh kormányt ez az összefüggés érdekelte, amikor az integrációs programjához szakembereket keresett. Ha nem akarjuk röviden elintézni ezt a hírt, akkor elsősorban erre a jelenségre koncentrálunk. Csehország ellen ugyanis uniós kötelezettségszegési eljárás indult a roma gyerekek elkülönítése miatt. Az ottani kormány nem szabadságharcot indított visszakézből, nem ásta be magát a Balog-féle »szeretetteljes elkülönítés« lövészárkába, hanem érdemi választ akar adni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2015. augusztus 17. 13:01
te oktalan libsi liba .... hu de setet vagy !!!! ja a balint az igen volt am .... rohadt libsi ferege volt a javabol ...... de te imadod...... remelem a cseheknak is megmutatja , hogy kell az oktatast rombolni...... csak tudod ot meg fel is kotik az elso poznara amikor megismerik..... nem mindenki turi az ilyen patkanyokat .... ja te is kiserd el a tobbi volt szadeszes fereggel l egyutt
puszika
2015. augusztus 17. 11:28
Hölgyeim és Uraim! Milyen kormánya van most a cseheknek? Na ugye,baloldali. Kik buktatták meg az előzőt? Az amerikaiak. Kinek a szolgálatában állt és áll ma is MB.Az amerikaiakéban. A dolog világos. Fogyóban van a pénz Magyarék nál.Fel kell tölteni a kasszát.Itthon nem merték megtenni. Ennyi!!!
atila68
2015. augusztus 17. 08:06
Cshül állnak.
Szőke Ciklon
2015. augusztus 17. 07:50
A csehek nem tudják, hogy politikája, kártékony politikusai miatt milyen sorsa jutott az szdsz, ezzel a Magyarral együtt? No, ha igaz a hír, és úgy igaz, ahogy írják, akkor majd megtudják!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!