Régiók olimpiája

2015. július 28. 07:59

Idehaza a közép-magyarországi térség versenyképes a legtöbb uniós régióval, miközben a dél- és kelet-magyarországi területek a közösség legnyomorultabb helyei közé tartoznak.

2015. július 28. 07:59
Pető Péter
Pető Péter
Népszabadság

Nem történhet meg bármi. Ezzel az összegzéssel kínálta meg közönségét Orbán Viktor a bálványosi szabadegyetemen. Azt mondta, olyan országban akar élni, ahol nem történhet meg bármi. Jó lenne úgy tudni: tényleg ilyen országban töltjük napjainkat.

Akkor biztosak lehetnénk abban, nem próbál olimpiát rendezni egy ország, amelyben a régiós egyenlőtlenségek elviselhetetlenek. Idehaza a közép-magyarországi térség versenyképes a legtöbb uniós régióval, miközben a dél- és kelet-magyarországi területek a közösség legnyomorultabb helyei közé tartoznak. Épp ezért a fő missziónak e differenciák csökkentésének kellene lennie, ám az illetékesek most a különbségek növekedését kódoló ötkarikás ötlettel járják el a közéleti lambadát. E tánc koreográfusai demagógiát kiáltanak, ha valaki az egészségügy helyzetével, az oktatás jövőjével vagy az egyenlőtlenségekkel érvel a játékok ellen. De nem ez a demagógia, hanem a »nagy közös álom« nevében demagógiát mondani a felelősségtudatra. Hiszen a projekt társadalmi kockázatainak komplex feltárása eminens nemzeti érdek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. július 28. 16:36
"Hiszen a projekt társadalmi kockázatainak komplex feltárása eminens nemzeti érdek.." Hát nem gyönyörű mondat? Projekt, komplex, eminens..igazi ballib halandzsa! Szerintem a pali olimpiafób..
justiceforhungary
2015. július 28. 10:02
Patás Pető kussoljál már
balbako_
2015. július 28. 09:16
Tessék Németországba menni a volt NDK terület szemmel láthatóan le van maradva a beleölt Euró ezermilliárdok ellenére. Hát ezt okozta a szocializmus (meg a Népszabadságot, egyformán káros mind a kettő!). Ezen egyébként egy sikeres olimpiamegrendezése sokat dobhatna.
Tintamin
2015. július 28. 09:09
Uh, milyen szellemi mélységekben képesek kotorászni a fideszfanok, jaj. Eszükbe nem jut, hogy Viktorkájuk már ötödik éve tapossa, és szarik bele, hogy 4.000.000 szegény rekordját döntötte meg a kormányzása, de azért csak önti bele a stadionokba meg az olimpiába a pénzt. Jaj, mennyi agyhalott kretén bírja ezt beszopni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!