Esetleg meghallanák, hogy mi is valójában az Alapjövedelem?

2015. június 16. 13:10

Olvasom a Mandineren, hogy egy név nélkül nyilatkozó MSZP-s azért ellenzi az Alapjövedelmet, mert akkor „elveszítenék Kelet-Magyarországot”, tarolna a Jobbik.

2015. június 16. 13:10
Erőss Gábor
Facebook

Olvasom a Mandineren, hogy egy név nélkül nyilatkozó MSZP-s azért ellenzi az Alapjövedelmet, mert akkor »elveszítenék Kelet-Magyarországot«, tarolna a Jobbik. Csakhogy az MSZP-DK jelöltje legutóbb 3 (három!) %-ot ért el Ózdon, s...tarolt a Jobbik. Lehet ennél jobban »elveszíteni« Kelet-Magyarországot? Vagy esetleg meghallanák, hogy mi is valójában az Alapjövedelem, miért és hogyan alkalmas arra, hogy a baloldal (ha ők nem akarják, akkor az új baloldal) igenis »visszaszerezze« Kelet-Magyarországot?!

Az ő példájában szereplő családnak pl. hatalmas jövedelemnövekedést jelentene, hiszen ők jelenleg csak az MSZP-Fidesz által elinflált családi pótlékot kapják, és a családi adókedvezményből egy kicsit  ehelyett egységes 25 ezres Alapjövedelem járna a gyerekeknek, és a most 100 ezret kereső anyuka bére egyből (nettó!) 131 ezerre ugrana: ugyanis épp az alacsony béreket dobná meg nagyon a PM által javasolt Alapjövedelem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szkeptikus
2015. június 17. 08:34
Az alapjövedelem ugyanolyan utópia, mint a kommunizmus (mindenki a szükségletei szerint részesül a javakból) volt. A kommunizmusról már kiderült, hogy nem megvalósítható, totálisan megbukott. Tanuljunk a történelemből, ne kezdjünk kalandor akciókba.
kowecses
2015. június 17. 05:26
Egy Mszp-és vélemény (Szanyi ) szerint az alapjövedelem bevezetöi "Seggest ugranak a partvisnyélbe"
sztd
2015. június 16. 21:18
Igazából teljesen mindegy, hogy a dolog működne-e (mondjuk szerintem egyáltalán nem működne). A név nélkül nyilatkozó MSZP-s állítása ugyanis az volt, hogy a Jobbikosok olyan szinten állnának neki cigányozni, hogy senki nem hallana semmi mást. Igazából 201 végén kellett volna az ötletet belengetni, és akkor az ötpárti indulás parlamenti búcsúzást jelenthetett volna. Persze lehet, hogy 2018-ban az egyesített baloldal programjával és egy konszolidáltabbnak kinéző Jobbikkal ezt el is intézik (bár sokkal valószínűbb, hogy az Együtt-PM nem kerül fel az egyesített MSZP-DK listára).
Zsolt75
2015. június 16. 21:15
Azt sem tudod, miről beszélsz. A munkaviszonnyal rendelkezők nem kapnak semmit, csak 100 lesz a minimálbér. Olvasd el a tervezetet, én megtettem. Meg is van a véleményem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!