Az olimpia kiegyenesítene minket

2015. június 03. 14:49

Biztos vagyok abban, hogy ez a nagyon megosztott magyar társadalom az olimpia idején „kiegyenesedne”. Interjú.

2015. június 03. 14:49
Császári Attila
Magyar Hírlap

– Ebben az országban mindig vannak huhogók, akik a legjobb ügy mögött is kifogásokat találnak. Így lenne a nyári játékokkal is.

– Megint egy példa. Tegnap reggel futóedzést tartottunk a barátommal, aki elmondta, hogy átadták a Margit-szigeten a két és fél kilométeres új futókört. De az egyik munkagép egy darabot kihasított belőle… Mit akarok ezzel mondani? Akad egy ember, aki ezt a véletlen »szerencsétlenséget« veszi észre, és nem a gyönyörű, a világ egyik legszebb futókörét csodálja meg. Libabőrös vagyok a gondolattól, hogy Budapest kellős közepén, egy ilyen szép helyen megint épült valami. Ne legyenek illúzióink: a budapesti olimpiáról is fanyalogva beszélnének egyesek, a kishitűek és az irigyek, akik semmiben sem látják meg a szépet és a jót, az örömöt.

– Az Adidas Budapest Kft. vezetőjeként hogyan ítéli meg egy leendő olimpiai házigazda szerepét?

– Nemzetközi szinten dől el, hogy a NOB vagy a játékok szervezőbizottsága melyik sportszergyártóval köt szerződést. De ettől függetlenül, a sportesemények zászlóshajója kétségkívül az olimpia, amely az élsporton kívül a tömegsportot is lendületbe hozza. Szerencsére egyre inkább trendi sportosnak lenni, a testünkkel törődni, nem csak azzal, hogy mit eszünk. Dinamikusan nő nemzetközi és hazai viszonylatban a sportos életmód, gyarapodik a futóversenyek száma, egyre többen járnak fitneszklubba, s ez értelemszerűn minden sportszergyártónak jó. A sportot szerető emberek – akár sportszergyártók, akár nem – úgy érzik, jó hátszelünk van, és nem széllel szemben kell haladnunk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2015. június 04. 10:26
mely Olimpia volt pozitiv kicsengésű, ami után, nem dobták ki a stadionokat, nem mentek tönkre a pluszban megépített épületek? És ott miért maradtak meg?
kicsikata
2015. június 04. 09:30
Az értelmet építkezés helyett nagyon tetszett a valahol olvasott ( azóta eltűnt) ötlet hogy legyen egy állandó olimpia hely és csak a szervezésre legyen kijelölt városok. Fantom létesítmények senkinek sincs szüksége, nekünk se, mit kezdenénk utána egy baseball stadionnal ?
szuverén
2015. június 04. 07:54
Császári Attila! -Egy klasszikus:...Az ábrándozás az élet megrontója, mely kancsalul festett egekbe néz.... -Egy régi sláger: ....csak álmodom, csak álmodom..., mármint Ön(ök). Csakhogy értse; álmodik a nyomor!!! -Még egy klasszikus: ....szövőlány cukros ételekről álmodik, nem tud a kartelekről... Nem tudja, hogy a sok hiéna meg, zsíros üzletekről álmodik. Ugye Ön, nincs közöttük? Ugye Ön, társadalmi munkában, "olimpiázik"? -Csillagászati léptékű pénz kellene az olimpiához. Azonban nem kell bonyolult, csillagászati számítási módszer, csak a négy számtani alapművelet ismerete. Ha, tud számolni, rájön; ez elmebeteg ötlet. -Vigyázó szemetek, Athénre vessétek.
Pinter68
2015. június 03. 23:15
" a társadalom kiegyenesedne... " Aha, vízszintesen. Mondhatnánk úgy is, hogy kifeküdne tőle. A görögök is belerokkantak, pedig a gazdaságuk a 1,5 szöröse a miénknek. Fel nem foghatom, hogy gondolhatja bárki komolyan, hogy olimpiát rendezzünk miközben kint van a seggünk a gatyánkból. Főleg, egy Paks2-vel a fejünk felett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!