A halálbüntetésről

2015. május 07. 12:41

Áruljatok már el valamit, kedves halálbüntetés-pártiak. Kit rettent vissza a jövőbeli esetleges kivégzés?

2015. május 07. 12:41
Papp László Tamás

„Áruljatok már el valamit, kedves halálbüntetés-pártiak. Kit rettent vissza a jövőbeli esetleges kivégzés?

A pszichopata (vagy pszichopatológiás személyiségű) gyilkost, aki tudvalévőleg gátlástalan, az agyában a félelemért felelős terület alulfejlett, és intelligens (vagy annak hiszi magát) tehát úgy gondolja, úgyse bukik le, úgyis túljár a zsaruk eszén? A párszáz forintért nyugdíjast agyonverő primitív gyilkost, aki olvasni se tud, nemhogy ismerné a hatályos jogszabályokat, meg amúgy is szivacsos az agya a ragasztótól és kannás bortól? A szerelemféltő gyilkost, aki indulatból leszúrja a házastársat és annak szeretőjét, amikor a düh elborítja az agyát? A terrorista gyilkost, aki úgyis meghal, hisz felrobbantja magát? A fanatikus gyilkost, aki bigottan hisz az Ügyben, amiért szerinte gyilkolni is szabad? Az aberrált sorozatgyilkost, akit az ösztöne legyűrhetetlenül hajt gyilkolni? A maffiagyilkost, aki a milliárdos drogpiacát védi, tehát könyörtelen és profi? Az állami bérgyilkost, aki a kormány védernyője alatt ténykedik? A veterángyilkost, aki Irakban annyi borzalmat látott, hogy nemcsak a mások, de a saját életét is leszarja?

Amúgy pedig: ha annyira hisztek a visszatartó erőben, akkor menjetek el az USA halálbüntetéses államainak nagyvárosai közül valamelyiknek a legrohadtabb kerületébe, és ne féljetek, hisz a halálbüntetetés atom ellen is véd, nem igaz?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2015. május 07. 18:58
Kit rettent vissza a jövőbeli esetleges kivégzés? Téged ezek szerint nem..
pollip
2015. május 07. 18:44
Csak annyit kérek, hogy képzeld magad a megölt, megerőszakolt gyermek szüleinek a helyébe.
1120
2015. május 07. 17:13
"Áruljatok már el valamit, kedves halálbüntetés-pártiak. Kit rettent vissza a jövőbeli esetleges kivégzés?" Ez egy rosszul feltett kérdés. Ha SENKIT SEM, akkor sem ez az érdekes... Hanem az, hogy aki pl. minden kétséget kizáróan előre megtervezetten, hidegvérrel, nyereségvágyból öli meg embertársát, azt el kell pusztítani. Pont. Ember az ilyennek ne kegyelmezzen! (Hogy aztán az Isten mit kezd vele, az az ő szuverén ügye...)
írmag
2015. május 07. 16:54
Sok, általad nem minősítő példát soroltál fel. Csak a többséggel nem foglalkoztál, akik minden gyilkos indulat nélkül élik az életüket, és munkájukban együttműködve gondoskodnak magukról és családjukról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!