Orbánra a saját militáns politikája jelenti a legnagyobb veszélyt

2015. március 07. 14:55

A háborús retorika öt év után pont, hogy nem segít, hanem hitelteleníti a kormány narratíváját.

2015. március 07. 14:55
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Orbán Viktor péntek reggel, szokásos rádióinterjújában tovább vitte az évértékelőjében elkezdett szálat. A veszprémi választási vereségből és a kétharmad elvesztéséből továbbra is azt a következtetést vonja le a miniszterelnök, hogy több konfliktust kell vállalnia, és fel kell pörgetnie a harcot. Ez viszont nem egyszerűen tévedés a részéről, hanem annak a bizonyítéka, hogy a Fidesz szavazóit már csupán a háborús retorikával tudja megtartani a kormány – így nem is tud más választ adni a problémákra.

»Úgy látták, hogy nem harcolunk elég jól. Több vállalt konfliktust, egyenes, világos érvelést várnak« – mondta a miniszterelnök arra kérdésre, hogy mégis miért maradtak otthon Veszprémben azok, akik eddig a Fideszre szavaztak.

Pedig a választók valójában nem a harcolás mikéntjét vitatják, és nem több konfliktust várnak a Fidesztől, hanem azt, hogy leálljanak a folyamatos harcokkal. Az első ciklusban még el lehetett adni, hogy minden probléma a kommunisták miatt van, és folyamatos harcot kell folytatni az ország megtartása érdekében, de ez az illúzió öt év kormányzás után kezd szertefoszlani. Valójában egyenes, világos érvelést várnak azok akik most szavaznának; nem a harcról, és nem a vállalt konfliktusok megmagyarázásáról szeretnének hallani, hanem a hibák beismerését és a mindennapi életüket érintő gondok tudomásulvételét (és az azokra adott megoldási javaslatokat) várják a pártoktól, és a kormánytól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Doromb13
2015. március 08. 09:25
A háborús retorika nem Orbánra,hanem ránk,magyarokra jelenti a legnagyobb veszélyt.Ha csak az Ő személye lenne a tét,senkit sem érdekelné.Amit 15 éve csinál velünk,lassan fölér a 150 éves török dúlás "eredményeivel",pusztításával.Nem is másztunk ki belőle vagy újabb 150 évig.
Agricola
2015. március 08. 08:43
Orbánra inkább Jámbor András jelenti a legnagyobb veszélyt.
szkeptikus
2015. március 08. 07:57
»Úgy látták, hogy nem harcolunk elég jól. Több vállalt konfliktust, egyenes, világos érvelést várnak« Próbáltam végiggondolni, kivel/kikkel (Eu/Amerika/ballib/multik?) kellene harcolni és ezekkel milyen konfliktusokat kellene vállalni. Sajnos semmi érdemleges nem jutott eszembe. Van valakinek ötlete arról, hogy mire gondolhatott OV?
Pinter68
2015. március 07. 21:09
Mit csodálkozunk a háborús retorikán? Kényszeresen muszáj harcolnia valakivel. Csak barát és ellenség relációban tud gondolkodni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!