Huszárérettségi

2015. január 21. 08:04

Huszárképzés indult Szombathelyen – adta hírül a nyugat.hu. Egyelőre még csak az óvodásokat képezik, de már középiskolások is jelentkezhetnek.

2015. január 21. 08:04
Veress Jenő
Népszava

„Tudom, persze, minden lurkó szeret valami katonásdi-félét játszani. Még csak azzal sincs sok bajom, hogy ezt egy lovas polgárőr és hagyományőrző egyesület csinálja. (A huszárkodás és a polgárőrség kombó azért kicsit különös, de hát a céljaik közé kitűzött rendvédelmet – amitől meg a hátamon áll a szőr, mert elég gárdistás – másként nem tudták bebújtatni.)

Oké, hogy csákót kapnak, meg táboroznak a kicsik, ha már pár bácsi ennyire szereti parancsnoknak hívatni magát. De aki az ilyesmit képes nem kalandnak nevezni az ovisok előtt, hanem »képzésnek«, arra sosem bíznék gyermeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. január 21. 13:07
Bohóckodásban mindig jók vagyunk,lásd koronaőrség stb.!
GV0917
2015. január 21. 11:22
Kedves Jenő!Soha nem fogsz olyan hírnévre szert tenni, mint akár a legbénább huszár is elérte anno! "Mert vitézségből próbát, Emberségből példát mindeneknek ők adnak!" Nem is várok én el tőled ilyet, hiszen te nem "VÉGVÁRI" hanem "BELVÁRI VITÉZ VAGY!" Annyi azért csak kikívánkozik belőlem, hogy ajánlok neked valamit! A ménnek(vulg:csődőr)azt az alkatrészét, amit nagyon sokan egymás hátsójába kívánnak az év minden napján!Ha lenne kedved megnézni, hogy a magyar lovas katonák milyen hírnévre tettek szert, elámulnál! A honi sajtópaletta valamennyi árnyaltú skribájának mindösszesen nem lesz olyan hírneve, mint a magyar huszárságnak VOLT-VAN -és LESZ!(még a Pulitzer emlékdíjjal /ma még csak emlék/sem!) Mondom én , pedig én gyalogos voltam! Úgyhogy ne mosd össze a huszárságot légy szíves a "gárdisták" általatok kimódolt és számotokra pejoratív töltetű előítélettel valamint gúnyolódásoddal!
justiceforhungary
2015. január 21. 10:58
Jenőke krampuszképzőbe iratkozik utána pedig plajbászterrorista tanfolyamra
alex.leopardi
2015. január 21. 09:53
hogy harapná meg egy paripa,esetleg cincálja hátulról egy ideges csődör farkát,rögtön megtanulná,hogy ide bizony képzés kell
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!