„Könyörgöm, akasszuk fel...”

2015. január 28. 07:53

A kormányzati agressziótól joggal a legrosszabbakat tartó baloldali és liberális értelmiségiek egyre gyakrabban elképesztő vehemenciával, agresszióval, gyűlölettel telve beszélnek a politikai ellenfélről.

2015. január 28. 07:53
Horn Gábor
Horn Gábor
hvg.hu

Csak ki ne hunyjon a gyűlölet lángja! – mintha mind többen ezt akarnák, és szítanák is megszállottan. ()

Engem mindez mindjobban elkeserít.

Természetesen két szempont is empátiára sarkallhat minket, ha a komoly szellemi teljesítményt maguk mögött tudó, most azonban sokszor csak az izzó gyűlöletet magukból kiventilálni kívánó hölgyek és urak megszólalásait figyeljük: egyrészt gyökeresen más a felelőssége politikai hatalom nélkül, és ellenzéki attitűddel ezen a hangon megszólalóknak, mint a kormányzati pozícióból hasonlóan beszélőknek. Másrészt: a "könyörgöm akasszuk fel" típusú megszólalásaik mögött van egy alapvető trauma, amelyet magam is átérzek: nem ilyen országot szeretünk volna.

Nagyon messze kerültünk attól a szabad, nyugatias, piacbarát élhető és jókedélyű Magyarországtól, amilyennek reméltük hazánkat sok éven át a rendszerváltás mámorító évei után is, és remélnénk ma is, csakhogy most messzebb vagyunk az ideánktól, mint akár egy évtizede.

Ebben – sokszor leírtam – felelősségünk bőven van nekünk is a »zelmúltnyolcév«politikusainak, s ez akkor is fontos és nem megkerülhető, ha a jelenlegi éra alatt a leszakadás/távolodás a hajdani álmok Magyarországától sokkal felfokozottabb tempóba kapcsolt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dorozmás
2015. január 28. 19:52
Horn G. állítja: "Ebben – sokszor leírtam – felelősségünk bőven van nekünk is a »zelmúltnyolcév«politikusainak, s ez akkor is fontos és nem megkerülhető, ha a jelenlegi éra alatt a leszakadás/távolodás a hajdani álmok Magyarországától sokkal felfokozottabb tempóba kapcsolt.” Más világot néz Horn, a leszakadás mélypontja folyamatos süllyedés után 2009 év volt. Azóta emelkedünk, ha nem is gyorsan, de töretlenül. Persze számára a mélypont mostanában fog elkövetkezni: amikor a bizonyossá válik, hogy többé nem juthat a hatalom közelébe. Sem Ő, sem a többi bevándorló.
kuwiq
2015. január 28. 17:48
Nocsak, már neki is feltűnt. Mondjuk, nehéz dolga nem volt. Vaggy rájött, hogy ezzel csak maguk alatt vágják a fát, talán kifizetődőbb egy darabig barátira venni a figurát. Majd ráérnek keménykedni, ha megint hatalomra jutottak.
Tatulus
2015. január 28. 16:23
Azért dicsérjük meg Horn Gábort - nem semmi, hogy valaki közülük végre kimondta - amit különben váltig tagadnak, meg a jobboldalra kennek -hogy a féktelen gyűlölettel és fizikai megsemmisítéssel való fenyegetésekkel a balliberális ellenzék él! Persze, tudjuk, ki a Horn Gábor, aki most finnyásan elhatárolódik a köpködő liberálnáci bagázstól, az egész baloldali mocsoktól, beleértve a Bajnai-huszárokat, meg az összefosás-együtt rémalakjait is, a gyurcsány-féle dk-s bandáról nem is beszélve! Nem baj, készülődik már az egyszemélyes liberális párt,tiszta kezek nyúlnak majd (ha sikerül) a pénzes-kosárba!
Bikavér
2015. január 28. 15:40
Üzenjük meg ennek az ökör Hornnak,hogy mint aktív politikusként most is elhatárolódhat saját magától.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!