Nix angolul szpík!

2014. december 23. 20:40

Az állam vezetésének legmagasabb szintjein vajh’, hányan beszélnek idegen nyelvet, hogy direktben oktathassák ki a hazánkra törő ellent? – merült föl bennem.

2014. december 23. 20:40
Veress Jenő
Népszava

„Jól kimulattuk magunkat a bohózaton, amelyben Vida Ildikó alázta magát »baráti kamerák« előtt, tudniillik, hogy az amerikai ügyvivőnek még köszönni sem tudott angolul. Az állam vezetésének legmagasabb szintjein vajh’, hányan beszélnek idegen nyelvet, hogy direktben oktathassák ki a hazánkra törő ellent? – merült föl bennem.

(...)

Föl is tettem a kérdést – elvégre a polgároknak tudniuk kellene hányan égetik hazánkat unortodox poliglottságukkal. A kormányszóvivői iroda közölte: az érdeklődött vezetői beosztások betöltésének nem feltétele a nyelvismeret. Másfelől meg: idegennyelv-ismeretük nem minősül közérdekből nyilvános adatnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. december 24. 15:51
Ver ess en beléd Ja áldjon meg Isten mint a suhaji malmot. Egy nyáron csak tizenhétszer vágott bele a ménkű. ''Jókai gyűjtés'
Rockpapa
2014. december 24. 12:29
A lexikális tudásról,és a felkészültségről csak annyit hogy a bunkó Amerikaiak,még az országból sem képesek felkészülni ahová akreditálják őket.Hozzánk rendszeresen angolul ugyan beszélő,(ők sem igen beszélik más népek nyelvét)de rém ostoba tyúkokat küldenek rendszeresen.A Jóbarát Jenő más tészta,a CIA ügynököknek tényleg kell nyelvet tanulni.
Burmin
2014. december 24. 09:45
Azt gondolom ha valaki NAV elnök a saját szakterületének angolját illik beszélnie,hétköznapi angol meg evidencia...
Peter8811
2014. december 24. 08:13
Hölgyeim és urain egy kommunista újság írót olvashattak ez a szint havi 500.000 bruttóért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!