Apokalipszis csak most, csak nálunk

2014. augusztus 11. 16:47

Mi lesz akkor, ha a bosszúálló Isten egyszer majd tényleg villámokat szór ránk a kedvenc görög joghurtja helyett? Az ATV-n futó Titkos dosszié legutóbbi epizódjából bárki megtudhatja.

2014. augusztus 11. 16:47
Papp László Tamás
Cink

Nem is ez fura, hanem a bizarr ideológiai társbérlet, ami ennél a csatornánál létezik. Az USA-ból importált műsorokkal felturbózott republikánus, protestáns fundamentalizmus (Bencsik András és Széles Gábor izraeli megfelelői iránti rajongással spékelve), illetve a szoclib holdudvar legjava. Mely utóbbi szekértábor éppenséggel harsányan tiltakozik és gúnyolódik, amennyiben Semjén Zsolt mond olyanokat az abortuszról, a homoszexualitásról, Európa keresztény gyökereiről, amikhez nagyon hasonlókat Németh Sándor is szokott a Vidám Vasárnapon. Amerikai példával élve olyan ez, mintha az USA médiájának liberális – fűlegalizálás-párti, vietnami behívójukat hajdanán elégető, a feminizmust és az evolúció oktatását támogató – nagy öregjeit a Tea Party és a Moral Majority legfőbb szponzorai fizetnék. Tök legális, csak épp elég fura. A hazai balliberális nyilvánosság állapotát jelzi ez a – tőlünk nyugatra nehezen elképzelhető - szituáció. 

Bombera Krisztina eddigi pályafutását ismerve kevéssé lehet az ember meggyőződve róla, hogy ő tényleg elhinné, miszerint a Bibliából kiolvasható: célba vett bennünket aWR 104 nevezetű halálcsillag, amely majd az emberiséget megtizedelő gammasugárzással elhozza az apokalipszis nyitányát. A halálcsillaggal kapcsolatos, tudományosan fajsúlyos szkeptikus hangok, (általában a szikár tények) nemigen vannak túlreprezentálva az adásban. (A belinkelt – óvatosan szkeptikus – 2009-es cikk szerzője, Barotányi Zoltán ma is azt mondja, hogy »ebben a kérdésben sok a bizonytalanság, egyértelmű választ pedig még nem tud adni a tudomány számos fontos kérdésre - például arra sem, hogy veszélyes-e ez az objektum ránk, vagy sem. De annyi biztos, hogy a nem feltétlenül látható spektrumú optikai képe és a spektroszkópiai analízis sem vág egybe: nem tudjuk, hogy belenézünk-e a tengelyébe vagy sem. Miután azt sem tudjuk, lesz-e belőle szupernóva, pláne gammasugár-kitörés, és ha igen, mikor, voltaképpen mindegy is.«)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. szeptember 06. 22:34
"8000 fényévnyire van Földünktől a Nyilas csillagképben, pár 100.000 éven belül szupernóvaként felrobban." Micsoda távlatokban gondolkodik a szerző. Nem arról van szó, hogy Szily "Hülyécske" Laci kijelentette ugyanitt, hogy "nem hisz abban, hogy a sajtónak úgy általában különösebb felelőssége lenne azért, amit ír, hiszen felnőtt embereknek írja", és most mentené ami nem menthető?
balbako_
2014. augusztus 12. 17:36
Így jár aki ATV-t néz!
Rideg Planeta
2014. augusztus 12. 14:03
Én nem látom mi a gond itt. A politikai adások nagyrésze ahol a szoclib holdudvar osztja az észt ugyanolyan bulvár jellegű.
Ángyán Páván
2014. augusztus 12. 14:02
Miről beszél ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!