Pókerálarcok

2014. július 14. 07:04

A múlt héten is megérkezett menetrend szerint a hír: Orbán felméreti államfői megítélését.

2014. július 14. 07:04
Friss Róbert
Népszava

Igaz vagy sem - teljesen mindegy. A lényeg, hogy maga a hír, Orbán az elnöki palotába készül, újra és újra végigfut a közvélemény agyán, befészkelődik a tudatába, míg elfogadott ténnyé nem erősödik addigra, amíg valóban bekövetkezik. Hogy senkiben fel ne merülhessen a kétely, vajon ki hatalmazta fel a pártelnök-kormányfőt arra, hogy megváltoztassa az ország közjogi berendezkedését. Hogy létrejöhessen egy olyan elnöki rendszer, amelynek élén - mindegy mekkora aránnyal, de - közvetlenül a nép (a zemberek) által választott, következésképp hihetetlen hivatkozási erejű legitimitással bíró vezető álljon. Ez még azok száját is befogja, akik a közvetett (parlamentáris) demokrácia hátrányait háttérbe szorítanák a közvetlen demokrácia választási rendszerével. Akkor aztán Az Elnök tetszés szerinti szabott időre ráülhetne a nép nyakára. Hogy ez a népnek jó lenne-e, döntse el maga a nép, legfeljebb megdönti az elnököt, ha rájön, hogy rosszul döntött. De: hogy akarja-e mindezt maga Orbán vagy sem (mint ahogyan már párszor szóba került, de lesöpörték), vagy hogy a Fidesz-prominenseknek jó volna-e, azon már eltöprenghetünk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. július 14. 13:11
Minek ennyi primitiv orbánozó senki?
Alarik
2014. július 14. 12:15
Egyéb képzelgés? Idióta, pállott agyú debilkém? De ne kapkodd el, mára ez is elég. Szarházi.
puszika
2014. július 14. 11:28
De miért zavarna ez téged pupák? Nem értem a logikát.Jó, már nagyon régen nem értem! Ez az írás egy nagy baromság!!!!!!
tevevanegypupu
2014. július 14. 08:52
Legyen csak köztársasági elnök Orbán..gondolom micsoda hangulatba kerülnének ettől maguk demokrata zsidók..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!