Orbán Viktor háborúja

2014. február 03. 10:02

Ónos eső elleni harc. Rezsiharc. Függetlenségi harc. A vezénylő tábornok. És szegény Cseh Tamás mint Orbán Viktor egyszerű katonája.

2014. február 03. 10:02
Véleményvezér
Véleményvezér

Van azonban egy nagyon fontos további aspektusa a háborúnak: csak egyetlen harcosnak van arca.

Ő pedig kínosan ügyel arra, hogy arctalan ellenfeleket válasszon magának.

A multikat, a rezsit, az árvizet, az IMF-et, az EU-t. Megfoghatatlan, amorf jelenségeket, akik ellen tetszés szerint lehet újabb csatát vagy éppen győzelmet deklarálni.

Nem érdemes ezért Orbán Viktort hibáztatni. Miért bajlódjon valódi ellenfelekkel, ha a magyar közvéleményt lázban tartja a sok elképzelt is? Sőt, mintha ezek az elképzelt csaták is túl magasak lennének. Nem nagyon hangzott el ugyanis az elmúlt években, hogy a kormányfő a legtöbb mitikus ellenfelével legalábbis megalkudott. Kidobta az IMF-et, hogy cserében szinte minden fájdalmas lépést végrehajtson, amit az IMF kért volna. Belekötött az EU-ba, hogy aztán még keményebb megszorításoknak vesse alá a magyar gazdaságot, mint amit az ellenkező esetben kellett volna. Megtaposta a multikat, hogy aztán egy részüknek a csillagokat is lehozza, ha cserébe száz munkahelyet teremtenek (ezeket hívják stratégiai megállapodásoknak).

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballibbukás 2014
2014. február 03. 14:32
A Véleményvezér harcol, évek óta, dühösen, kétségbesetten, reménytelenül. Április 6.- után elolvasom mit szűköltök újra.
kjkj945
2014. február 03. 13:22
Valótlan Világ! VV Vityka csak kér egy kávét!
Ouroboros
2014. február 03. 12:45
És a mandinernek pedig vállveregetés, hogy végre nem hagyja figyelmen kívül a Véleményvezér cikkeire mutató ajánlásokat.
Ouroboros
2014. február 03. 12:41
Szívet gyönyörködtetően hibátlan. Erről van nagyba szó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!